5.2 C
București
marți, 28 martie 2023

Te-ai săturat să ceri, fără să primești? Aceste transformări personale îți vor revoluționa relațiile cu apropiații

Publicat pe


Ai senzația că nu primești suficientă iubire, suficientă atenție, iar apropiații nu îți oferă acel loc important pe care îl meriți. Așa că, fără să vrei, poate te retragi, nu mai suni, nu mai propui întâlniri. Ori devii critică și agresivă, îți urli la propriu frustrarea și dezamăgirea. Un copil interior furios care atrage atenția asupra nevoilor emoționale neîmplinite. Ironic, atunci când te schimbi tu și ceilalți se schimbă.

Concentrează-te pe pozitiv

Dă-ți voie să vezi, să accepți și să apreciezi cu voce tare ce face partenerul, prietenul sau părintele tău pentru tine. Prin această validare îți antrenezi creierul pentru a observa și aspectele pozitive, nu doar pe cele negative. Mai mult, se creează premisele pentru conexiune emoțională și deschidere. Un om care primește, care nu se simte atacat, devine și el dispus să ofere.

Când îți dorești mai multă afecțiune…

… nu reproșa că celălalt e rece, te ignoră etc. De aici se aprinde cearta și puteți intra într-un cerc vicios al pedepselor reciproce. Există așa numita modelare, când o persoană învață un comportament, având acel comportament exemplu din partea cuiva. Vrei afecțiune? Fii tu tandră, caldă, ludică, fără ca asta să vireze în sex. Bărbații de regulă caută să se conecteze emoțional prin intermediul actului sexual. Nu e vorba de a refuza sexul și a intra într-o perioadă de abstinență, ci doar că uneori atingerile, îmbrățișările, săruturile, băile lungi împreună, nu se vor continua cu sex. Vă bucurați de ele și intimitatea fizică și emoțională pe care o oferă.

Îți dorești mai mult timp împreună

Așa cum s-a format reflexul condiționat la câinele lui Pavlov, așa poate asocia și prietena ta sau iubitul tău momentele de relaxare cu tirade critice sau de nemulțumiri. Nu pune pe tapet tot ce te deranjează când ați ieșit la o plimbare, la cină sau ați plecat undeva în weekend. Vino cu propuneri de activități interesante, completează suplimentar programul cu idei simpatice. Ascultă ce spune celălalt, ce i-ar plăcea să facă și în ce măsură asta se potrivește cu lucrurile care îți aduc ție bucurie.

Citește și:
Să te cerți nu e o problemă, ci cum o faci! Decât să eviți conflictul, mai bine învață să te cerți sănătos

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: www.elle.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri