4.4 C
București
marți, 5 decembrie 2023

Trucuri de profesionist chiar la tine acasă: Cum să ai un păr radiant și să eviți deteriorarea acestuia

Publicat pe


Atunci când te bucuri de un păr sănătos, puternic și strălucitor, grijile tale dispar când vine vorba despre aranjarea acestuia sau realizarea coafurii dorite. Pentru că un păr frumos și îngrijit va arăta minunat, indiferent de cum îl prinzi! Vestea bună este că poți obține rezultate ca la salon chiar la tine acasă. Te invităm să descoperi câțiva pași simpli în rutina de îngrijire prin care să eviți deteriorarea firului de par și să îl fortifici.

Care sunt dușmanii părului nostru?

Pentru a ne menține sănătatea părului, avem nevoie să cunoaștem atât informații despre rutina corectă de îngrijire a acestuia, cât și factorii care îi afectează creșterea, strălucirea sau care duc la degradarea firului de păr.

Iată care sunt cei mai întâlniți factori care pot afecta sănătatea și strălucirea podoabei capilare:

  • Ultilizarea aparatelor de styling care funcționează cu căldură (uscător de păr, placă de păr, ondulator etc.) fără a folosi o protecție termică pentru firul de păr;
  • Amânarea tunderii cu regularitate a vârfurilor tocite;
  • Folosirea unor produse inadecvate sezonului, de exemplu lipsa utilizării de produse cu protecție UV pentru păr pe timpul verii;
  • Expunerea părului la frig (neprotejarea acestuia pe timpul iernii);
  • Aplicarea produselor de hidratare sau a balsamului doar la nivelul vârfurilor. Desigur, există și produse destinare în mod aparte doar vârfurilor firelor de păr, însă altele sunt recomandate a fi utilizate pe toată lungimea acestora.
  • Perierea agresivă a părului, cu atât mai mult când acesta este ud;
  • Utilizarea unor produse de îngrijire dure, chimice sau neadecvate părului tău (șampoane, fixative etc.)
  • Neprotejarea părului la piscină;
  • De asemenea, factori precum stresul, poluarea, alimentația necorespunzătoare și lipsa de hidratare pot influența sănătatea părului în mod negativ. Știai că părul, unghiile și pielea se numără printre ultimele părți ale corpului care primesc nutrienți, vitamine și minerale circulante din sânge? Nu este de mirare că semiologia medicală ne spune că primele semne ale carențelor din alimentație le vedem adesea „cu ochiul liber”.

Sfaturi practice pentru îngrijirea corectă a părului

Îți propunem câțiva pași simpli și ușor de pus în practică pentru ca părul tău să devină mai sănătos, mai rezistent și plin de strălucire.

Alege produse adecvate de îngrijire: șampon, balsam de par, masca și tratamente cu efecte hidratante

Este foarte important să alegi produsele de îngrijire potrivite pentru părul tău.

Șamponul poate avea efecte benefice asupra sănătății părului pe termen lung, mai ales dacă încerci să îți îndrepți alegerile către produsele testate, cu efecte intens hidratante. Majoritatea produselor de styling, dar și soarele, poluarea usucă părul, de aceea hidratarea acestuia reprezintă un pas cheie în îngrijire.

Un șampon care folosește…Sursa: www.kudika.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri