4.1 C
București
marți, 5 decembrie 2023

Un nou val de caniculă în România. Următoarele săptămâni aduc temperaturi greu de suportat

Publicat pe


Meteorologii anunță temperaturi caniculare în toată țara în următoarea perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi diferite în funcție de regiuni, potrivit prognozei ANM. 

Temperaturile vor ajunge până la 40 grade Celsius Foto: Shutterstock

De când începe canicula 

Canicula se va resimţi mai ales de miercuri, va fi şi disconfort termic, iar spre sfârşitul săptămânii, furtunile nu ne colesc. Cert este că săptămâna viitoare toată partea de sud-vest, sud și parțial sud-est a teritoriului va avea parte de un val de căldură. Vorbim de temperaturi ridicate care vor atinge și chiar vor depăși pragul de caniculă, scrie Antena3 CNN.ro. 

Pare că intensitatea acestui val de căldură pe care îl vom resimți săptămâna viitoare, datorită acelui aer cald din nordul Africii care va domina sudul, sud-estul continentului, se va resimți mai ales miercuri și joi. 

Câte grade se vor înregistra 

„Vom depăși frecvent 35-36 de grade mai ales în Câmpia Română și cam toată săptămâna, disconfortul termic va fi unul ridicat în aceste zone. Ne referim la Oltenia, la Banat, la Muntenia, sudul Moldovei și partea continentală a Dobrogei.

Cu siguranță, mai ales de marți încolo, indicele temperatură-umezeală va atinge și chiar va depăși pragul critic de 80 de unităţi. Practic, în aceste zone vor fi zile, mai ales miercuri și joi, când temperaturile resimțite vor putea să depășească la amiază 40 de grade Celsius. 

Nu scăpăm în totalitate de furtuni. Deocamdată, mâine și poimâine mai degrabă în zona de munte ar putea să apară niște averse și descărcări electrice, dar în limite normale și mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, ceva probleme am putea avea joi și vineri”, a spus Mihai Timu, meteorolog, pentru  Antena3 CNN.ro. 

Cum va fi vremea în săptămâna 10 – 17 iulie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă uşor mai accentuată în regiunile sudice. Cu excepţia nord-vestului extrem al ţării unde regimul pluviometric va fi local excedentar, cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare, mai ales în sudul ţării şi la munte.

Vremea în săptămâna 17 – 24 iulie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele…Sursa: click.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri