1.6 C
București
miercuri, 29 martie 2023

Veste groaznică! O bancă foarte cunoscută s-ar putea prăbuși: „Este o furtună perfectă”

Publicat pe


Există o teorie neagră care prezice că următoarea bancă care se va prăbuși va fi Credit Suisse. O instituție financiară cu o expunere uriașă. Teoria a fost exprimată de celebrul economist de pe Wall Street Robert Kiyosaki, care a prezis și falimentul băncii Lehman Brothers, scrie adevărul.ro.

Robert Kiyosaki a prezis prăbușirea unei bănci Foto: Wikipedia

Robert Kiyosaki a avertizat, într-o intervenţie la Fox Business, că problema este piața obligațiunilor. ,,Am prezis Lehman Brothers cu ani în urmă și cred că următoarea bancă care va intra în insolvenţă este Credit Suisse, deoarece piața obligațiunilor se prăbușește. Piața de obligațiuni este mult mai mare decât piața de valori. A intervenit Rezerva Federală (FED) care este şi pompierul, și incendiatorul.”

Ce se va întâmpla cu dolarul american

Kiyosaki a explicat modul în care piața obligațiunilor pe care o consideră cea mai mare problemă a economiei americane va declanşa „probleme serioase” în SUA  şi a spus că se așteaptă ca dolarul american să slăbească. ,,Dolarul american își pierde acum hegemonia în lume. Vor tipări din ce în ce mai mult și din ce în ce mai mult pentru a opri prăbuşirea”, a spus expertul.

Kiyosaki şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la planurile de pensii ale americanilor și asigurările individuale de pensionare (IRA), adăugând că contribuabilul american va fi cel mai grav afectat dacă FED va decide să ofere un colac de salvare băncilor problematice.

Soarta băncii Credit Suisse

Credit Suisse ale cărei acţiuni au scăzut luni cu 8,85%, a raportat pierderi de 1,5 miliarde de dolari în ultimul trimistru din 2022. A doua bancă elveţiană a pierdut 81% din valoarea sa de când a fost zguduită de falimentul Greensill în martie 2021. Acesta a fost primul dintr-o serie de scandaluri care au afectat puternic creditorul cu sediul la Zurich.

,,Generația mea, a boomerilor, încearcă să se pensioneze. Așa că asta este o furtună perfectă din multe puncte de vedere”, a spus Kiyosaki.

,,După cum am spus, cred că FED și FDIC (Fondul de garantare a depozitelor bancare din SUA ) au dat semnale că vor printa din nou, ceea ce face ca acţiunile să crească. Dar… sunt îngrijorat de Credit Suisse.” Kiyosaki recomandă investiţia în argint și aur pe o piață volatilă, pe fondul hiperinflației și printării de tot mai mulţi dolari. 

Citește întreaga știre pe adevărul.ro.

Sursa: click.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri