4.1 C
București
marți, 5 decembrie 2023

VIDEO Interlopul fugar Genică Boenică, cel care făcea mișto de polițiști pe internet, a fost adus cu cătușe în țară

Publicat pe


Interlopul Romeo Ursu, cunoscut sub numele Genică Boenică, a fost adus de mascați pe aeroportul Otopeni, luni dimineața. Ela fost adus din Iordania unde s-a ascuns timp de 15 ani după ce a primit două condamnări penale care însumează 10 ani de închisoare. În acest timp, Boenică a postat pe rețelele sociale mesaje ironice la adresa autorităţilor române și chiar a intrat în direct la o televiziune unde a spus: „Nu au ce să îmi facă”.

Genică Boenică, la Aeroportul Otopeni. Foto: Captură video Info Sud Est

Interlopul a fost condamnat pentru infracţiuni precum complicitate la tentativă de înşelăciune, constituire de grup infracţional organizat, falsificarea instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Cu cătușe la mâini el a ajuns pe Aeroportul Otopeni, luni dimineață. Flancat de mascați, interlopul a trecut zambind printre jurnaliști.  

„La data de 18 septembrie 2023, poliţiştii Direcţiei Investigaţii Criminale – I.G.P.R., cu sprijinul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, au pus în executare 2 mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emise pe numele unui bărbat, în vârstă de 55 de ani, din Municipiul Bucureşti.

Acesta a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la o pedeapsă de 2 ani şi 10 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la tentativă de înşelăciune şi instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii”, anunţă IGPR.

De asemenea, cel în cauză se sustrăgea de la punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Tribunalul Constanţa, fiind condamnat la o pedeapsă de 8 ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, falsificarea instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Genică Boenică se lăuda pe facebook: „Nu au ce să îmi facă”

Interlopul a fugit în Iordania în urmă cu 15 ani, după ce a primit condamnările definitive.„Boenică” a fost dat în urmărire generală în 2008, fiind acuzat de înşelăciuni în domeniul imobiliar.

În iunie 2020, Boenică posta pe Facebook un mesaj în care se lauda că, grație anilor petrecuți în Iordania, a reușit să scape de una dintre condamnările la închisoare, fapt care, spunea el, nu a mai fost reușit de…Sursa: click.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri