5.5 C
București
vineri, 9 decembrie 2022

Vrei de la el doar o prietenie cu beneficii? Limite clare care te împiedică să suferi mai târziu

Publicat pe


Te-ai hotărât că o prietenie cu beneficii este tipul de angajament cel mai potrivit pentru tine. Ți se pare prea mare cuvântul angajament? Faceți sex, vă întâlniți periodic, poate chiar aveți discuții intime despre problemele voastre sau aspecte din trecutul propriu. Așadar este o formă de angajament, să spunem mai light, cu rigori specifice. De ce alegi asta? Nu te simți pregătită pentru o relație serioasă, asumată, încă sunt ecouri puternice dintr-un trecut amoros. Știi că te vei muta din țară sau oraș și o relație la distanță nu e pe placul tău. Vrei să te distrezi fără să dai socoteală nimănui. Chiar și în condițiile astea implicarea emoțională se poate insinua, mai ales dacă o prietenie cu benefici maschează teama de singurătate. Ca atare ai nevoie să te protejezi.

Stabiliți ce sunteți

Tocmai pentru a nu exista anumite așteptări din partea ta sau a lui, ascunse bine în fundalul emoțional, determinați tipologia acestei relaționări. Este doar o prietenie de așternut și punct. Fără perspectivele unei relații, fără a fi deschiși către evoluția ei spre relație de cuplu asumată. Astfel se creează speranțe și nu este cinstit.

Vă opriți…

… când unul dintre voi cunoaște pe cineva cu care vrea să înceapă o relație, să cunoască persoana respectivă. Fără dualitate, povești în paralel. De asemenea vă opriți când unul dintre voi începe să aibă sentimente și își dorește mai mult de la prietenia cu beneficii.

Sexul cu alte persoane

Poate fi reglementat de la caz la caz. Sunt situații când ambii sunt de acord cu o monogamie în serie chiar și în acest context. Ne folosim unul pe celălalt pentru sex, ca atare nu mai e necesar să îl facem cu alții, căci am rezolvat problema. Sau fiecare se mai culcă cu cine își dorește, dar cu protecție, tocmai din respect și grijă pentru sănătatea proprie și reciprocă.

Fără planuri de viitor

Cu partenerul de așternut nu pleci în vacanță, în city break, nu începi vreo afacere împreună și nici nu cumperi ceva, nu faci o achiziție la comun. Cu el există doar aici și acum, momentul prezent, fără proiecții de orice fel în viitor.

Nu îți organizezi existența în funcție de el

Viața ta se desfășoară în continuare la fel. Nu ieșiți cu prietenii tăi sau ai lui, nu vă petreceți împreună zilele de naștere, nu iei decizii importante din viața ta în funcție de el și părerea pe care o are. Socializezi, ai activitățile tale, viața ta.

Respect

Sexual faci orice este ok pentru tine, fără a te angaja în practici în care ești pusă în pericol, cu care nu te simți confortabil. Respectul reciproc este obligatoriu, nu doar în ceea ce privește modul în care vă comportați, vă vorbiți. Anunțați când nu se mai poate să vă vedeți, deși era plănuit, și nu dispăreți (ghosting) atunci când nu doriți să mai continuați acest tip de interacțiune.

Citește și:
Unde greșești astfel încât rămâi blocată în trecut și nu poți trece peste despărțire

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

Sursa: www.elle.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri