7.3 C
București
vineri, 24 martie 2023

Astea sunt cele mai tari filme ale anului. Lista completă a câştigătorilor de la Premiile Oscar

Publicat peVedetele de la Hollywood s-au adunat duminică seară, la Los Angeles, unde a avut loc gala Premiilor Academiei Americane de Film. Cineaștii au stat cu sufletul la gură până când au aflat cum au votat criticii americani.

„Everything Everywhere All at Once”, cel mai bun film la Oscar 2023

Weekendul acesta a avut loc cea de-a 95-a ceremonie din istoria Academiei de Arte și Cinematografice. Marele câștigător al Premiilor Oscar 2023 a fost filmul „Everything Everywhere All at Once”.

„Everything Everywhere All at Once” a primit șapte premii. Filmul Daniel Kwan și Daniel Scheinert fusese nominalizat la 11 categorii. Pelicula a cucerit inclusiv trofeele pentru „cel mai bun film”, „cea mai bună actriţă”, „cel mai bun regizor”, „cel mai bun montaj”, „scenariul original”, în faţa „The Fabelmans”, „The Banshees of Inisherin” sau „Tar”.

Pe locul al doilea s-a situat „All Quiet on the Western Front”. Filmul a adunat patru premii, printre care și cel pentru cel mai bun film de lungmetraj internațional.

Ke Huy Quan a izbucnit în plâns direct pe scenă

Actorul Ke Huy Quan a plâns pe scenă în timp ce a ținut un discurs emoționant în fața publicului plin de vedete. Artistul le-a spus telespectatorilor că trebuie să își păstreze visele vii.

Călătoria mea a început pe o barcă. Am petrecut un an într-o tabără pentru refugiaţi şi, cumva, am ajuns pe cea mai mare scenă de la Hollywood. Se spune că poveşti precum aceasta se petrec doar în filme. Nu-mi vine să cred că mi se întâmplă chiar mie. Acesta este visul american.”, a declarat Ke Huy Quan pe scena galei Oscar 2023.

Ce buget a avut „Everything Everywhere All at Once”

„Everything Everywhere All at Once” a avut un buget de 14,2 milioane dolari, a fost lansat la un festival mic (South by Southwest, în Texas), a beneficiat de o distribuție limitată în sălile americane, dar a crescut imens în popularitate după ce a fost lansat pe platformele de streaming.

Filmul multiversal a obținut și o victorie istorică la categoria ”cea mai bună actriță”, prin Michelle Yeoh. Vedeta a făcut câteva declarații emoționante după ce a intrat în posesia premiului. Ea a declarat că „acesta este farul speranţei” şi le-a trasmis femeilor din întreaga lume să permită nimănui să le spună că au trecut de prima tinereţe.

Trebuie să dedic acest premiu mamei mele, tuturor mamelor din lume, pentru că ele sunt super eroinele.”, a mai spus actrița.

Ce premii a obținut filmul “Avatar: The Way of Water”

“Avatar: The Way of Water” a cucerit două premii, dintre care unul pentru rolul lui Brendan Fraser, care a primit titlul de ”cel mai bun actor”.

Oscarul pentru „cele mai bune costume” a ajuns la Ruth Carter pentru desenele sale din „Black Panther 2”.

„Guillermo del Toro’s Pinocchio” a fost desemnat cel mai bun film de animație. Acesta este al treilea Oscar pentru regizorul mexican.

Cele mai bune efecte vizuale

  • ”Avatar: The Way of Water”
  • ”All Quiet on the Western Front”
  • ”The Batman”
  • ”Black Panther: Wakanda Forever”
  • ”Top Gun: Maverick”

Cel mai bun film de animație

  • ”Guillermo del Toro’s Pinocchio” – Guillermo del Toro, Mark Gustafson, Gary Ungar și Alex Bulkley
  • ”Marcel the Shell with Shoes on” – Dean Fleischer Camp, Elisabeth Holm, Andrew Goldman, Caroline Kaplan și Paul Mezey
  • ”Puss in Boots: The Last Wish” – Joel Crawford și Mark Swift
  • ”The Sea Beast” – Chris Williams and Jed Schlanger
  • ”Turning Red” – Domee Shi and Lindsey Collins

Sursa: www.playsport.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri