20.4 C
București
sâmbătă, 13 august 2022

Când are loc tragerea la sorţi pentru Campionatul Mondial din 2022. Toate echipele care au obţinut biletele pentru Qatar

Publicat pe


Au fost 32 de bilete disponibile pentru Campionatul Mondial din Qatar, iar acum ştim numele a 27 dintre echipele calificate. Singurele necunoscute vin din America de Nord, al treilea play-off din Europa şi barajele intercontinentale.

Când va fi organizată tragerea la sorţi pentru Campionatul Mondial din 2022

Vineri, 1 aprilie, de la ora 19:00, va avea loc tragerea la sorţi pentru Campionatul Mondial din 2022. Evenimentul va fi organizat la Doha Exhibition and Convention Center din Qatar, iar cele 32 de echipe vor fi împărţite în patru urne a câte opt selecţionate.

Capii de serie vor fi stabiliţi în urma clasamentului FIFA care va fi publicat pe 31 martie. Astfel, în urna 1 vor intra Qatar, gazda turneului final, şi cele mai bine clasate şapte naţionale. În urna a 2-a vor intra următoarele cele mai bune opt selecţionate, la fel ca şi în urna a 3-a. În urna a 4-a vor fi introduse cele mai slabe cinci naţionale, cele două echipe care vor veni din barajele intercontinentale şi selecţionata care va câştiga ultimul baraj din Europa.

Conform regulamentului FIFA, două selecţionate din aceeaşi confederaţie nu se pot întâlni în faza grupelor, excepţia venind în cazul UEFA. Maxim două selecţionate din Europa se pot afla în aceeaşi grupă la CM 2022.

Ce echipe s-au calificat la Campionatul Mondial din Qatar

  • Qatar – ţara gazdă
  • Europa: Germania, Danemarca, Franţa, Belgia, Croaţia, Spania, Serbia, Anglia, Elveţia, Olanda, Portugalia, Polonia
  • America de Sud: Brazilia, Argentina, Ecuador, Uruguay
  • America de Nord: Canada (ultimele două calificate vor fi decise pe 31 martie)
  • Asia: Iran, Coreea de Sud, Japonia, Arabia Saudită
  • Africa: Ghana, Senegal, Tunisia, Maroc, Camerun

În America de Nord se va mai disputa o etapă, în dimineaţa zilei de 31 martie, iar SUA, Mexic şi Costa Rica se luptă pentru ultimele două locuri care merg direct la CM din Qatar. Locul 4 va ajunge în barajul intercontinental.

Singura necunoscută din America de Sud, care va fi decisă pe 30 martie, de la ora 02:30, este numele echipei care se va clasa pe locul 5, care duce în barajul intercontinental. Peru, Columbia şi Chile se luptă pentru acest loc.

Tot miercuri, dar de la ora 20:00, se va juca meciul Insulele Solomon – Noua Zeelandă. Câştigătoarea partidei va ajunge în barajul intercontinental.

Ce baraje mai sunt de jucat pentru calificarea la CM 2022

Barajul 1 din Europa a fost mutat în luna iunie, după ce Ucraina nu a putut să joace semifinala cu Scoţia. Câştigătoarea acestui meci o va întâlni pe Ţara Galilor, la Cardiff.

Tot în luna iunie se vor disputa cele două baraje intercontinentale. Primul se va disputa între locul 4 din America de Nord (SUA, Mexic sau Costa Rica) şi reprezentanta Oceaniei (Noua Zeelandă sau Insulele Solomon), pe 13 sau 14 iunie, în Qatar.

Emiratele Arabe Unite şi Australia se vor întâlni pe 7 iunie, la Doha, în meciul care va stabili reprezentanta Asiei în barajul intercontinental. Câştigătoarea acestui meci va întâlni selecţionata de pe locul 5 din America de Sud (Peru, Columbia sau Chile), pe 13 sau 14 iunie, în Qatar.

  • 21 noiembrie – 18 decembrie este perioada în care se va disputa Campionatul Mondial din 2022
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORTSursa: www.fanatik.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri