25.2 C
București
luni, 4 iulie 2022

Cât costă un bilet la finala UEFA Champions League 2022. Cum poți ajunge pe Stade de France

Publicat peFinala UEFA Champions League din acest sezon va avea loc pe 28 mai 2022, de la ora 21:00, pe arena Stade de France, din Paris. Playsport.ro vă prezintă toate detaliile cu privire la meciul de cinci stele.

Ultimul act din Champions League ar fi trebuit să aibă loc la Sankt Petersburg, pe Stadionul Krestovsky, dar UEFA a mutat finala după izbucnirea războiului din Ucraina. Trupele rusești au invadat țara vecină și încearcă în aceste zile să pună stăpânire pe capitala Kiev. În acest context, UEFA a mutat locul de disputare al finalei Champions League la Paris.

Finala din acest an va fi a 67-a din istoria competiției, respectiv a 30-a din noul format. În 1992, Cupa Campionilor Europeni s-a transformat în UEFA Champions League.

Cât costă un bilet la finala UEFA Champions League 2022

UEFA va publica o listă completă a prețurilor în luna martie. Cu toate acestea, Associated Press a anunțat deja costul estimativ al biletelor pentru finala UEFA Champions League din 2022.

Fiecare finalistă va primi circa 5000 de bilete, iar restul biletelor vor fi scoase la vânzare pe site-ul UEFA. În funcție de evoluția pandemiei de COVID-19, finala Champions League s-ar putea disputa pe un Stade de France arhiplin.

Cele mai ieftine bilete la finală vor costa în jur de 70 de euro. Este vorba despre tichetele din categoria 4, destinate locurilor aflate în peluză, la ultimul inel. Cele mai scumpe bilete, cele de la Tribuna I și Tribuna a II-a, zona centrală, vor costa în jur de 700 de euro.

Prețurile biletelor pentru finala UEFA Champions League 2022

  • Categoria 1 (Tribuna I și Tribuna a II-a, zona centrală) – 700 de euro
  • Categoria 2 (Tribuna I și Tribuna a II-a, pe colț) – 490 de euro
  • Categoria 3 (Peluză, primul și al doilea inel) – 180 de euro
  • Categoria 4 (Peluză, ultimul inel) – 70 de euro

De unde pot fi cumpărate bilete pentru finala UEFA Champions League 2022

Biletele pentru finala UEFA Champions League 2022 vor putea fi achiziționate de aici: UEFA.com/tickets.

UEFA le recomandă suporterilor să cumpere bilete de pe site-ul oficial al competiției. În mediul online există multe persoane care încearcă să vândă bilete la suprapreț cu ocazia unui astfel de eveniment.

Cât costă un bilet de avion până la Paris

Numeroase companii aeriene operează zboruri pe ruta București-Paris. În luna mai, prețul biletelor de avion începe să crească.

Un bilet de avion pentru un singur adult, pentru weekend-ul 27-29 mai, costă în jur de 500 de lei, conform Skyscanner.

Prețul unui bilet este aproape identic pentru ruta Cluj-Napoca-Paris. În schimb, un bilet pe ruta Timișoara-Paris, pentru weekend-ul 27-29 mai, costă circa 440 de lei.

Microbiștii care vor merge la Paris pentru finala UEFA Champions League pot ajunge la Stade de France cu metroul.

Stade de France, cel mai mare stadion din Franța

Noua locație a finalei UEFA Champions League din 2022, Stade de France, este o arenă emblematică pentru lumea fotbalului.

Stade de France a fost inaugurat pe 28 ianuarie 1998 și are o capacitate de 81.338 de locuri. Stadionul din Saint-Denis este cel mai mare de pe teritoriul Franței.

Stade de France este casa echipei naționale a Franței, campioana mondială en-titre. De asemenea, Stade de France găzduiește și meciuri de rugby.

Arena din nordul Parisului a mai găzduit două finale UEFA Champions League de-a lungul istoriei: Real Madrid – Valencia, scor 3-0 (2000), și FC Barcelona – Arsenal, scor 2-1 (2006).

Deținătoarea trofeului UEFA Champions League este Chelsea. Londonezii au învins Manchester City în ultimul act din 2021, scor 1-0, la Porto. Neamțul Kai Havertz a marcat golul decisiv, în minutul 42.Sursa: www.playsport.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri