25.5 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Ce face mama lui David Popovici pentru băiatul său: „Tot timpul verifică asta. Mai întâi vorbește cu medicul, apoi cu noi”

Publicat peDavid Popovici a intrat în atenția întregii țări după ce a cucerit două medalii de aur la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta.

Oamenii s-au întrebat cum este posibil ca un puști de 17 ani să câștige probele de 100 și 200 metri liber la aceeași ediție. Ei bine, mama lui a depus numeroase eforturi pentru ca puștiul să ajungă la acest nivel.

Dezvăluiri despre familia lui David Popovici

David Popovici s-a apucat de înot după ce medicii i-au descoperit un început de scolioză. Cadrele medicale le-au recomandat părinților lui să îl înscrie la înot, lucru pe care l-au făcut fără să stea prea mult pe gânduri.

Georgeta şi Mihai Popovici, părinţii lui David, credeau că puștiul va întâmpina probleme de acomodare, întrucât avea doar patru ani la momentul la care a pășit în bazinul de înot.

După doar zece ani, David a cucerit prima medalie de aur la la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku. Familia i-a urmărit evoluția din tribune, la fel cum s-a întâmplat și la CM de natație de la Budapesta.

Părinţii i-au asigurat toate condițiile

Gabriela Andreiașu, director general ANAD, a dezvăluit că părinții lui David Popovici sunt foarte implicați în cariera fiului lor. Cei doi au avut grijă să verifice întotdeauna medicamentele și suplimentele pe care le lua înotătorul român.

Mereu, părinții lui David Popovici au verificat la noi orice medicament sau supliment, tocmai ca fiul lor să nu aibă nicio problemă în carieră.”, a spus directorul general al Agenției Naționale Anti-Doping, conform gsp.ro.

”Au verificat la noi orice medicament sau supliment”

Femeia care l-a adus pe lume pe dublul campion mondial făcea verificări minuțioase chiar și atunci când fiul el trebuia să ia medicamente obișnuite pentru dureri.

Da, așa este, părinții au fost mereu foarte implicați în tot ce înseamnă pregătirea copilului. Erau foarte atenți și la nutriție, și la medicație.”, a completat Gabriela Andreiașu.

Mama lui David Popovici apela ori de câte ori avea nevoie la reprezentanții Agenției Naționale Anti-Doping pentru a se asigura că nu există nici cea mai mică suspiciune privind încălcarea regulilor.

Pe lângă faptul că vorbeau cu medicul de la club, fie veneau la noi, fie ne cereau sfaturi prin mail, interesându-se dacă e vreo problemă cu vreun medicament, dacă suplimentele puteau fi analizate sau dacă au certificate.

Țineam legătura chiar și noaptea, când David concura foarte departe. Părinții îi erau alături, iar tatăl ne scria și ne întreba, nu doar pentru fiul lor, dar uneori și pentru alți colegi de-ai lui.”, a mai spus directorul ANAD.

În iulie, David Popovici va participa la o altă competiție importantă. Este vorba despre Campionatele Europenele de juniori de la Otopeni. Competiția se va defășura între 5 și 10 iulie.

Sursa: www.playsport.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri