0.1 C
București
luni, 6 februarie 2023

Ce spune portarul austriac de la Petrolul despre România și Schengen: „Vă apreciez pentru un lucru”

Publicat peArticol de GSP – Publicat vineri, 16 decembrie 2022, 12:04 / Actualizat vineri, 16 decembrie 2022 12:05

Andreas Leitner, portarul austriac de la Petrolul Ploiești, a vorbit pentru Libertatea care despre trăirile sale în prima jumătate de an în România.  

Ce a spus despre marele subiect Schengen: Noi suntem oameni normali, nu deținem adevărul, dar ceea ce pot spune, sincer, este că aveți o țară cât se poate de OK. Nu știu să intru în detalii, eu pot spune că România este o țară frumoasă. Bună. Apreciez foarte mult România și pe români fiindcă au înțelegere față de străini.

diferența dintre România și Austria: Viena, după cum știți, este un oraș extraordinar. Da, sunt câteva diferențe clare. Să vă zic una amuzantă. Când m-am mutat la apartament era duminică. Am aranjat cât de cât, apoi am avut un șoc când am realizat că e weekend, că n-am nimic în frigider, mă gândeam că n-am de unde să iau și o bucată de pâine. Obișnuit ca în Austria, să fie totul închis sâmbăta, duminica.

Ce l-a impresionat la România: Eu cred că România este modernă și europeană ca oricare țară din vestul continentului. Uite, recunosc, credeam că va fi pe „școala veche”, adică o țară învechită, undeva în estul Europei, dar văd totul dezvoltându-se într-un ritm alert. Totul crește în România, nu doar în București sau în Ploiești. Văd și eu diverse emisiuni la TV, din țară. OK, nu se poate compara acum, ca și infrastructură, cu Austria. Nu sunt aceleași standarde, dar România este pe drum bun, în sus. Dacă vezi ce se construiește și la mine în cartier și ce nivel de trai este… Drumurile din deplasare sunt grele. Astea nu-mi plac… Faci cam mult, nu sunt drumuri bune, nu sunt autostrăzi. Exceptând aceste probleme, totul este OK, nu-mi vin în minte lucruri negative.  

EXCLUSIV Gabriel Debeljuh, dezamăgit de conducerea clujeană: „Nu mai joc pentru CFR, nu-mi risc cariera!”

Informații de culise despre transferul lui Omrani la FCSB: „Știam că va ajunge acolo, l-am lăsat, știam că nu va da randament”Sursa: www.gsp.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri