0.9 C
București
luni, 11 decembrie 2023

Complot între suporteri și Jandarmerie?! Dezvăluiri făcute după România – Kosovo și acuzații grave la adresa oaspeților: „Au verificat banner-ul, ne-au lăsat să intrăm cu el!” | VIDEO EXCLUSIV ProSport Live

Publicat pe


Andrei Preda, unul dintre liderii brigăzii „Uniți sub tricolor”, a vorbit în cadrul emisiunii ProSport Live despre incidentele care au avut loc la partida dintre România și Kosovo.

Complot între suporteri și Jandarmerie?! Dezvăluiri făcute după România – Kosovo și acuzații grave la adresa oaspeților

Partida dintre România și Kosovo s-a disputat marți seară, pe Arena Națională, în cadrul preliminariilor Campionatului European din 2024 și s-a încheiat cu victoria tricolorilor, scor 2-0, după golurile marcate de către Nicolae Stanciu, în minutul 83, respectiv Valentin Mihăilă, în minutul 90+3.

Această întâlnire a fost întreruptă în minutul 17, după ce ultrașii din brigada „Uniți sub tricolor” au scandat „Kosovo e Serbia” și au avut și un banner în acest sens. Arbitrul a reluat partida după mai bine de 45 de minute în care jucătorii s-au „răcit” la vestiare.

După numeroase anunțuri făcute de către crainicul stadionului prin intermediul stației de amplificare și după discuțiile pe care au încercat să le poarte jucătorii și oficialii FRF cu suporterii, aceștia au înțeles și după reluarea partidei nu au mai existat incidente.

Andrei Preda a dezvăluit că bannerul respectiv a fost introdus pe stadion cu acordul Jandarmeriei și a ținut să aducă în vedere modul în care s-au comportat kosovarii cu suporterii români atât la această partidă, cât și la cea din deplasare.

„Ar trebui să luați partea bună că s-a întrerupt meciul și am câștigat cu 2-0. Când suporterii români au fost la Pristina nicio măsură, nimic nu a scris presa că au fost suporterii bătuți sau să se întrerupă meciul că s-a strigat «Țiganii, țiganii». Nu s-a mai făcut nicio vâlvă de presă. Acum, vedem că presa din Serbia ne aplaudă și presa din România ne dă în cap. Am intrat cu un mesaj pe stadion pe care, din câte știu, statul român îl recunoaște: Kosovo e Serbia. Nu am făcut nimic ilegal.

Jucătorii de la echipa adversă ne-au înjurat, ne-au arătat semne obscene. De-aia, când s-a întrerupt meciul, am vorbit cu observatorul să trimită un om să vadă de câte ori ne-au înjurat și ne-au arătat semne obscene portarul și căpitanul echipei. Deci, ei au premeditat chestia asta, pentru că știau că suporterii vor lua foc pe stadion. Ei au vrut să câștige la masa verde. Pentru că după ce ne-am înțeles cu monitorul de la Jandarmerie, cu omul de la Federație, nu s-a mai strigat nimic, nu s-a mai afișat niciun steag. Dar trebuia să se facă această vâlvă când suporterii români au fost bătuți și au stat internați pe la spital la Pristina. Și tot stadionul striga «Țiganii, țiganii» și nu ați ieșit a doua zi să faceți scandalul pe care l-ați făcut de azi-noapte până acum….Sursa: www.prosport.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri