20.4 C
București
sâmbătă, 13 august 2022

Contractul care salvează La Liga: injecție de capital în valoare de 2 miliarde de euro!

Publicat peCluburile din LaLiga au lansat deja proiecte de anvergură din banii de avans ai creditului colosal de 2 miliarde de euro, obținut de la fondul CVC Partners.

Opinia unanimă a echipelor din prima divizie a Spaniei este că „acești bani ne-au dat viață”.

FC Barcelona și Real Madrid s-au opus acestui parteneriat, deși catalanii și-ar fi permis, spre exemplu, să îl păstreze pe Leo Messi la club!

Cluburile care s-au înscris în programul LaLiga Impulso au primit deja nu mai puțin de 698 de milioane de euro din cele 2 miliarde de euro promise de fondul CVC

Zeci de proiecte și de idei sunt centralizate în birourile de conducere ale echipelor din prima divizie a Spaniei pentru a profita de această injecție uriașă de capital, din care obligatoriu un procent de 70 la sută trebuie alocat investițiilor de dezvoltare ale cluburilor, cum ar fi infrastructura, accesarea piețelor internaționale, promovarea brandului și strategii de comunicare.

Un alt procent semnificativ de 15 la sută este trimis pentru achitarea datoriilor, iar restul de bani rămas poate fi cheltuit pe transferul de jucători.

LaLiga Impulso a fost parafat pe 12 decembrie 2021, după ce Adunarea Generală a Cluburilor din LaLiga a ratificat pe data de 10 decembrie acordul cu fondul de investiții CVC, cu 37 de voturi pentru din cele 42 de cluburi membre.

Printre cluburile care nu fac parte din acest proiect de anvergură se numără cele mai titrate două echipe din istoria Spaniei, Real Madrid și Barcelona.

Sursa: www.prosport.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri