0.9 C
București
marți, 31 ianuarie 2023

De ce Clement Turpin, arbitrul finalei Ligii Campionilor, nu s-a dus la monitorul VAR să revadă faza golului anulat al lui Karim Benzema! „Acesta a fost motivul”

Publicat peLiverpool și Real Madrid se întâlnesc în acest moment, în cadrul finalei Ligii Campionilor, pe stadionul Stade de France, din Paris.

Prima repriză s-a terminat la egalitate, scor 0-0, dar partida nu a dus lipsă de ocazii. Cea mai controversată fază a fost în minutul 43, când golul lui Karim Benzema a fost anulat pe motiv de ofsaid.

La pauza meciului, fostul arbitru Iturralde Gonzalez și specialist în arbitraj la AS, a comentat decizia arbitrului Clement Turpin de a nu se duce la monitorul VAR.

De ce Clement Turpin, arbitrul finalei Ligii Campionilor, nu s-a la monitorul VAR dus să revadă faza golului anulat al lui Karim Benzema! „Acesta a fost motivul”

În minutul 43, Alaba a reușit o pasă excelentă către Karim Benzema, care s-a luptat în careu cu fundașii „cormoranilor”. Francezul a reușit să tragă, dar șutul a fost respins doar până în careul mic, unde a fost mare înghesuială, iar mingea a ajuns din nou la Benzema care a marcat.

Faza a fost analizată de către VAR și arbitrul francez, Clement Turpin, timp de 3 minute, iar decizia a fost anularea golului.

Totuși, centralul partidei nu a fost la monitorul VAR, acesta așteptând decizia arbitrilor din camera VAR.

Fostul arbitru Iturralde Gonzalez a vorbit despre faza cu pricina din minutul 43 și despre decizia lui Turpin. Actualul analist în arbitraj, de la cotidianul AS, spune că arbitrul nu merge la monitor, deoarce asistentul a considerat deja că e ofsaid.

„Turpin consideră că e un șut și Benzema este în poziție de ofsaid. Dacă ar fi considerat că e o deviere, atunci ar fi validat golul lui Benzema

Arbitrul nu merge la monitor să vadă deoarece asistentul a interpretat deja faza și a considerat că e ofsaid. Dacă ofsaid-ul nu ar fi fost semnalizat direct, pe teren, și asistentul nu ar fi ridicat fanionul, atunci Turprin ar fi trebuit să meargă la monitor”, citează AS.

Sursa: www.prosport.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri