17.4 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Decesul unui martor » Henry Herșcovici, portdrapelul de origine română al Israelului la JO 1972 și supraviețuitor al atentatului de la Munchen, s-a stins din viață la 95 de ani

Publicat pe


Articol de Beno David – Publicat marti, 15 martie 2022, 11:15 / Actualizat marti, 15 martie 2022 11:39

Henry Herșcovici, portdrapelul de origine română al Israelului la JO 1972 și supraviețuitor al atentatului de la Munchen, s-a stins din viață la 95 de ani.

Henry Herșcovici s-a născut în 1927 la București, a fost tirist la Dinamo, apoi a plecat din România la 38 de ani, după mai multe dezamăgiri pe plan sportiv. La șapte ani de la plecare a ajuns portdrapelul delegației Israelului la Olimpiada însângerată din 1972, când 11 din cei 30 membri ai delegaţiei sale au murit după un atac terorist în Satul Olimpic. 

„Norocul meu e că am locuit în apartamentul 2, iar teroriștii au intrat înarmați în 1 și 3”, a povestit el pentru Gazeta Sporturilor în 2014 (articolul AICI)

DEMISIE LA VÂRF

A demisionat din FRG, după scandalul privind donațiile: „Ce fac ei e cerșeală. Intru în pământ de rușine!”

Henry Herșcovici, aplaudat la plecare

După ce a abandonat sportul, Herșcovici a devenit ceasornicar și a lucrat până aproape de finalul vieții. „Bunicul Iacob a fost ceasornicar până la 88 de ani, inclusiv pentru regii României. Tata s-a oprit la 86 de ani. Eu am lucrat și în București, paralel cu sportul, apoi la Tel Aviv. M-am specializat la fabrica Omega”, povestea el atunci. 

Herșcovici a fost înmormântat ieri în Israel în aplauzele a 200 de persoane și sub privirile președintelui Comitetului Israelian Olimpic.

Decesul unui martor » Henry Herșcovici, portdrapelul de origine română al Israelului la JO 1972 și supraviețuitor al atentatului de la Munchen, s-a stins din viață la 95 de ani

Henry Herșcovici în 2014, atunci când a fost vizitat de Gazetă

Citește și alte știri:

Ultrașii ucraineni au izbucnit la adresa lui Mircea Lucescu: „Să plece!”

Ce a observat Cornel Dinu în FCSB – Farul: „Am ajuns la o concluzie care ar trebui să îi dea de gândit lui Hagi”


Playtech: ȘOC! Zelenski îl face KO pe Putin. HALUCINANT ce au ajuns să facă trupele rusești în UcrainaSursa: www.gsp.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri