4.1 C
București
marți, 5 decembrie 2023

Două echipe din SuperLigă, departajate la al șaptelea criteriu!

Publicat pe


Articol de Daniel Grigore – Publicat sambata, 20 mai 2023, 16:45 / Actualizat sambata, 20 mai 2023 16:54

FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni în ultima etapă a play-out-ului Ligii 1, scor 5-1, și a încheiat campionatul cu același număr de puncte ca Hermannstadt. Sibienii au terminat însă sezonul pe loc mai bun, 11, depășindu-i pe botoșăneni la al șaptelea criteriu de departajare!

Ambele au 31 de puncte, rezultatul meciului direct din play-out a fost 1-1, iar în sezonul regulat au „dat-o la pace” tur-retur, 1-1 și 0-0. Așadar, ce i-a ajutat pe sibieni să încheie sezonul deasupra celor de la FC Botoșani?

Regulamentul spune că în situația egalității de puncte, departajarea se face în funcție de aplicarea rotunjirii cu 0,5 puncte. Însă aceasta nu a fost aplicată, din moment ce ambele formații au încheiat sezonul regulat cu câte 32 de puncte. Asta anulează și al doilea criteriu de departajare, punctajul din sezonul regulat.

DEZVĂLUIRE

Dezvăluiri despre suma uriașă primită de Gică Hagi la Galatasaray: „Fără banii ăia nu avea forța să deschidă academia”

Hermannstadt și FC Botoșani, departajate la al șaptelea criteriu

Următoarele 4 criterii fac referire la rezultatele din meciurile directe, dar cele două echipe nu pot fi separate nici aici, având în vedere rezultatele de egalitate pe linie.

Ajungem la criteriul cu numărul 7, golaverajul general mai bun, unde se iau în calcul și golurile din sezonul regulat. Hermannstadt are avantaj clar aici, +4, față de -10 pentru moldoveni. 

Astfel, sibienii ocupă locul 11 la finalul sezonului, iar FC Botoșani încheie stagiunea pe 12, prima poziție deasupra locurilor de baraj. 

În situația în care, la finalul play-off-ului sau play-out-ului, două sau mai multe echipe se află la egalitate de puncte, departajarea se face în primul rând ținându-se cont dacă a fost sau nu aplicată rotunjirea cu 0,5. 

În caz de egalitate și după aplicarea acestui criteriu, departajarea se va face conform numărului de puncte cu care fiecare dintre echipe a terminat sezonul regular. Dacă și în această situație egalitatea persistă, departajarea se va efectua potrivit art. 27. 

a. Numărul mai mare de puncte obţinute în jocurile directe disputate între echipele aflate la egalitate de puncte; 
b. golaverajul mai bun în jocurile directe; 
c. numărul mai mare de goluri marcate în jocurile directe; 
d. numărul mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe; 
e. golaverajul general mai bun (diferenţa între golurile marcate şi primite în toate jocurile din campionat); 
f. numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile de campionat;

Pasaj din regulamentul Ligii 1

Tot din Liga 1: 

„Rămâneți la FCSB dacă nu luați…Sursa: www.gsp.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri