17.4 C
București
marți, 4 octombrie 2022

EXCLUSIV. Un fost dinamovist a fugit de războiul din Ucraina şi și-ar dori să se întoarcă în Liga 1. „Am făcut 60 de ore pe drum. Am trecut granița, în Ungaria, cu un taxi” 

Publicat pe 

  • Ivan Pesic, jucător la Dinamo și Voluntari, a reușit să fugă de războiul din Ucraina după un drum de 60 de ore; 
  • Fotbalistul care se afla sub contract cu Vorskla Poltava spune căși-ar dori să revină în Liga 1 și așteaptă o decizie de la FIFA în legătură cu statutul său. 

După începerea invaziei ruseşti, în urmă cu mai bine de zece zile, fostul fotbalist al lui Dinamo, Ivan Pesic, a părăsit echipa ucraineană Vorskla Poltava. Fotbalistul în vârstă de 29 de ani a devenit liber de contract şi aşteaptă, chiar dacă perioada de transferuri este închisă, ca FIFA să-i acorde drept de joc în România. 

„Mi-ar plăcea să revin în România”

Ivan Pesic a fost legitimat la Dinamo între ianuarie 2018 și ianuarie 2020, când a plecat la Kaysar, echipă din Kazahstan. În sezonul trecut, croatul a evoluat pentru FC Voluntari.

„Am devenit liber din 23 februarie şi aş avea drept de joc doar în Scandinavia, Kazahstan, Polonia, Bulgaria sau Belarus, dar cred că FIFA ne va drept de joc şi în alte campionate. Aştept să văd ce se întâmplă. Mi-ar plăcea să revin în România, m-am simțit bine aici”, a afirmat fotbalistul care a reușit, cu peripețiile unui drum plin de emoții, să părăsească Ucraina. 

S-a salvat după un drum de 60 de ore. „Partea bună este că soția şi fiul meu erau în Croația şi nu cu mine”

Ivan Pesic, fotbalist care evoluează pe postul de atacant sau extremă, a trecut prin emoții mari în momentul în care a încercat să părăsească Ucraina. Ajuns între timp în Croația, Ivan Pesic a povestit, pentru Playsport.ro, cum a reuşit să fugă din Ucraina. 

„Un prieten ucrainean, din Harkov, ne-a împrumutat două maşini. Le avea în Poltava, iar ăsta a fost un prin noroc al nostru și am putut să-i iau și pe colegii mei din echipă, ceilalți străini. Am fost 10 persoane şi am mers până la Slavske, oraş aflat la granița cu Ungaria. Am dormit acolo peste noapte, iar a doua zi, am trecut vama cu taxi-ul până în Ungaria, de unde m-a aşteptat un prieten de familie. În total, am făcut 60 de ore, din Poltava și până acasă la Split. Partea bună este că soția şi fiul meu erau în Croația şi nu cu mine”, ne-a mărturisit fotbalistul de 29 de ani. 

„Viața, în Ucraina, chiar și acolo unde nu au căzut bombe, se desfășoară în alt ritm”

Coșmarul croatului a luat sfârșit la granița cu Ungaria, acolo unde a fost așteptat de o rudă. „A fost dureros, pe drum am rămas fără benzină și nu aveam de unde să alimentăm. Norocul nostru a fost că mașinile erau hibrid și ne-au ajutat, în Ucraina nu ești lăsat să cumperi mai mult de 20 de litri de combustibil. În plus, la Poltava a fost, oarecum, liniște. Vorbesc cu colegii mei din echipă și, momentan, în oraș este liniște, însă presiunea războiului am simțit-o cu fiecare kilometru parcurs până la graniță, viața, peste tot în Ucraina, se desfășoară în alt ritm, chiar și în zonele în care nu au căzut bombe. Am condus trei zile și, când am ajuns în Croația, am căzut lat, pur și simplu nu puteam să-mi mai mișc un os”, a povestit Pesic pentru PlaySport.ro.  

  • 5 goluri în 27 de meciuri a marcat Ivan Pesic pentru Dinamo
  • 17 meciuri a jucat Pesic pentru Vorskla Poltava în acest sezon, perioadă în care a reușit să înscrie de două ori.

 Sursa: www.playsport.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri