6.8 C
București
vineri, 31 martie 2023

Forțată să plece de pe Parc des Princes, PSG a găsit o soluție. Guvernul Franței a făcut precizări

Publicat pe  • Liga 1: Botoșani – Chindia, sâmbătă, 14:30, DGS 1

  • Liga 1: FCSB – Univ. Craiova, sâmbătă, 20:00 DGS 1

PSG s-ar putea muta pe Stade de France

Asta pentru că primarul Parisului, Anne Hidalgo, a anunțat că nu le va face pe plac șeicilor care conduc clubul și nu le va vinde stadionul.

Între timp, PSG a găsit o soluție și ar putea cumpăra cel mai mare stadion din Franța, Stade de France. Potrivit publicației Le Parisien, Guvernul Franței ar fi deschis unei eventuale vânzări a arenei din Paris.

„Dacă ar fi un investitor care ar îndeplini condițiile și de a proteja integritatea edificiului, care, în cazul unui transfer de proprietate, ar urma să se supună deciziei legii, sau dacă investitori străini ar urma să participe, nu ar fi niciun motiv pentru a exclude această posibilitate, de principiu”, a spus Amélie Oudea-Castera. În vârstă de 44 de ani, Amelie Oudea-Castera este o fostă jucătoare de tenis și fost ministru al sportului până în mai 2022.

Mutarea lui PSG de pe Parc des Princes pe Stade de France ar urma să aibă loc după 2025

Ea a dat mai multe detalii despre acest subiect. Astfel, Amelie Oudea-Castera susține că Ministerul caută „cel mai bun proiect pe termen lung”, pentru a „păstra vocația sportivă a stadionului și pentru a menține interesele economico-financiare ale statului francez”.

În plus, întrebată ce rol ar avea Federația de Rugby și cea de Fotbal, Amelie Oudea-Castera a precizat că aceste instituții „sunt libere să candideze, libere să se se asocieze cu un candidat, libere să negocieze condițiile pentru utilizarea stadionului. Ceea ce este important este ca ei pot să negocieze cu toți candidații, în acord cu legile competiției și cele de bun simț”.

Pe 7 martie, statul francez a informat că există două licitații, cu termen de depunere a candidaturilor până pe 27 aprilie, la ora 12, cu necesitatea demonstrării capacității de a păstra un minim de funcții pentru care a fost proiectat stadionul.

PSG evoluează pe Parc des Princes din 1970

Ofertele pot fi făcute atât pentru posibilitatea de transfer, cât și pentru licențiere, iar acestea vor fi rezolvate în amănunt până în 2024, iar până în 2025 ar urma să fie ales câștigătorul.

Stade de France a fost construit în 1995 și are o capacitate de 80.698 de locuri. Arena reprezintă „casa” nașionalei Franței și a fost construită în vederea organizării Cupei Mondiale din 1998, pe care Franța a organizat-o și pe care a și câștigat-o. 364 de milioane de euro a costat construcția lui Stade de France.

Valoarea actuală a arenei Stade de France este stimată la 647 de milioane de euro, potrivit unei evaluări din 2021 făcută de statul francez. Însă această sumă se referă la costurile de construcție și mentenanță, urmând ca suma de vânzare să fie mai mică.

Etichete: stadion parc des princes


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată dinSursa: www.digisport.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri