31 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Gigantul Europei, care e în „sferturile” Ligii Campionilor, a pornit negocierile cu Gigi Becali pentru transferul lui Octavian Popescu! Ce sumă oferă și care e planul patronului de la FCSB | EXCLUSIV

Publicat pe


Octavian Popescu (19 de ani) ar putea fi cel mai bun produs de export din istoria celor de la FCSB. În ultima perioadă impresari de la diferite echipe importante din Europa au fost la meciurile roș-albaștrilor pentru a-l urmări cu atenție.

Clubul care este însă s-a interesat cel mai mult de o mutare a lui Octavian Popescu este Benfica Lisabona. Portughezii au trimis în mai multe rânduri emisari în România pentru a strânge date de la fața locului despre Tavi Popescu. De multe ori aripa de la FCSB n-a știut că este urmărit de aceștia.

Benfica Lisabona joacă în „sferturile” Ligii Campionilor cu Liverpool, pe 13 aprilie, de la ora 22:00. În campionatul Portugaliei, „vulturii” ocupă locul 3, cu 61 de puncte, la 15 lungimi în spatele liderului FC Porto.

Octavian Popescu, mai scump decât Dennis Man

La ora redactării acestui articol, clubul Benfica Lisabona încă n-a făcut o ofertă oficială celor de la FCSB, însă din primele tatonări se pare că portughezii ar fi dispuși să plătească 10 milioane de euro și un procent semnificativ dintr-un viitor transfer.

Cel mai probabil Gigi Becali va forța mâna portughezilor și va cere o sumă mult mai mare, mai ales că-l consideră pe Tavi Popescu cel mai bun produs de export pe care l-a avut la FCSB de la preluarea echipei în 2003.

De fapt, una dintre mizele lui Becali este să obțină pe Popescu mai mulți bani decât a luat de la Parma în schimbul lui Dennis Man, în 2021, când a încasat 13 milioane de euro, fiind jucătorul plecat pe cei mai mulți bani de la FCSB.

37 de titluri de campioană a Portugaliei are Benfica Lisabona, fiind clubul portughez cu cele mai multe titluri, după care urmează FC Porto cu 29 de campionate câștigate

Echipa națională, cheia în ascensiunea lui Tavi Popescu!

Octavian Popescu a jucat primele sale două meciuri pentru echipa națională în partidele amicale cu Grecia și Israel. N-a strâns decât 38 de minute, însă a impresionat pe toată lumea cu acțiunile sale individuale, deși n-a fost folosit pe poziția pe care joacă la FCSB.

Pentru că a jucat doar 38 de minute în cele două jocuri Gigi Becali a pus presiune pe selecționerul Edward Iordănescu și i-a cerut acestuia să-l joace mai mult pe Popescu, însă patronul roș-albaștrilor n-a exagerat în declarații, așa cum se întâmplă de obicei. Tocmai pentru că vrea să nu-l deranjeze prea tare pe Iordănescu jr. Becali a hotărât să nu-l atace pe selecționer, deși în primă fază nu-l convocase pe Darius Olaru, unul dintre jucătorii cu cele mai bune cifre de la FCSB.

Planul lui Gigi Becali este ca Tavi Popescu să prindă cât mai multe minute în meciurile naționalei din Liga Națiunilor și automat cota fotbalistului să crească de la sine.

Octavian Popescu in meciul amical de fotbal dintre Romania si Grecia

29 de meciuri a jucat Octavian Popescu pentru FCSB în acest sezon și a reușit 8 goluri și 3 pase decisive

TOP 5 AL CELOR MAI SCUMPI JUCĂTORI PLECAȚI DE LA FCSB

ANJUCĂTORECHIPASUMA
2021Dennis ManParma13.000.000
2016N. StanciuAnderlecht9.800.000
2013ChiricheșTottenham8.500.000
2014GardoșSouthampton6.800.000
2021MoruțanGalatasaray5.700.000
Joacă fotbal de la vârsta de 7 ani și știe cam toate secretele acestui sport, mai ales când vine vorba despre defensiva unei echipe. Datorită iubirii față de „sportul rege” a decis să se dedice în totalitate acestuia și a luat drumul jurnalismului sportiv.

În urma studiilor superioare … citește mai mult

Sursa: www.prosport.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri