0.6 C
București
duminică, 29 ianuarie 2023

Ionuț Radu, la un pas de transferul la cel mai titrat club al Franței. Impresarul portarului român negociază mutarea cu Cremonese și Inter | EXCLUSIV

Publicat pe


Ionuț Radu e foarte aproape de un transfer în Franța după ce a pierdut postul de titular și la Cremonese, ca urmare a unei succesiuni de probleme medicale suferite pe final de an.

Din informațiile ProSport, portarul român a fost propus la AS Saint-Ettiene de către impresarul său, Oscar Damiani, în contextul în care „verzii” suferă între buturi.

Conducerea formației din Ligue 2 și-l dorește sub formă de împrumut, până în vară, variantă care i-ar putea surâde și jucătorului, pentru a nu risca încă o aventură complicată, așa cum a fost cea petrecută la Inter.

Saint-Ettiene ocupă ultimul loc în al doilea eșalon din „Hexagon”, deși la începutul sezonului își propusese să revină în Ligue 1. Este cel mai titrat club al Franței cu zece titluri de campioană și șase cupe.

Ionuț Radu, foarte aproape de un transfer în Franța, la Saint-Ettiene

Rămâne de văzut dacă Inter va fi de acord cu propunerea, dar și Cremonese, care ar putea rămâne descoperită în situația în care mutarea se va face.

Ionuț Radu (25 de ani) spera ca în acest sezon să își relanseze cariera după un 2022 de coșmar, eroarea sa fiind decisivă în ratarea titlului de către Inter. Din păcate pentru el, planul i-a jucat feste.

Goalkeeper-ul a fost împrumutat la Cremonese la startul acestei ediții de campionat, iar evoluțiile sale s-au dovedit a fi oscilante, însă nu doar din vina sa, ci și influențate puternic de apărarea ezitantă a formației din Crema.

Ionuț Radu a pierdut postul de titular la Cremonese. Ar putea prinde transferul la Saint-Ettiene din Franța. Sursă foto: Cremonese

Ionuț Radu a pierdut postul de titular la Cremonese: accidentare la cot, gripă și concurent cu mare potențial

Stagiunea a început pentru Ionuț Radu în nota celei precedente, cu înfrângerea echipei pe conștiința sa. În Fiorentina – Cremonese, din prima etapă a Serie A, românul a greșit decisiv pe finalul partidei, intrând cu mingea în poartă după o centrare ce nu anunța pericol major.

A fost prima înfrângere a „grigiorossilor”, dar clubul, prin vocea oficialilor săi, l-a apărat pe jucătorul împrumutat. Radu a continuat între buturile lui Cremonese și a început ușor-ușor să dea siguranță formației aflate în fața celei mai mari provocări din istoria recentă: rămânerea în prima ligă.

Românul s-a accidentat la cot la jumătatea lunii octombrie, iar după ce și-a revenit s-a îmbolnăvit de gripă. Astfel, antrenorul Massimiliano Alvini a fost nevoit să apeleze la rezerva Marco Carnesecchi, portar de 22 de ani, adus temporar de la Atalanta, unul dintre cei mai promițători tineri goalkeeperi din Peninsulă și titular incontestabil la Italia U21.

Evoluțiile sigure ale lui Carnesecchi, cotat la 8 milioane de euro potrivit Transfermarkt, au culminat cu rezultate pozitive înregistrate de lombarzi, iar Radu a trecut în plan secund, statut cu care nu se mai mulțumește.

  • 3,5 milioane de euro este cota de transfer a lui Ionuț Radu. Contractul cu Inter îi expiră în iunie 2024

  • Ionuț Radu a mai evoluat în Italia la Avellino, Genoa și Parma.

Sursa: www.prosport.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri