25.3 C
București
marți, 30 mai 2023

Legăturile lui Roger Federer cu banca Credit Suisse, gigantul financiar care e la un pas de un colaps șocant, de tipul Silicon Valley Bank! Cum ar putea să o ajute să se salveze de la faliment

Publicat pe


Roger Federer, fostul jucător de tenis elvețian în vârstă de 41 de ani, ar putea fi unul dintre salvatorii băncii Credit Suisse de la faliment.

Legăturile lui Roger Federer cu banca Credit Suisse, gigantul financiar care e la un pas de un colaps șocant, de tipul Silicon Valley Bank! Cum ar putea să o ajute să se salveze de la faliment

În cursul săptămânii trecute, acțiunile Credit Suisse și-au pierdut un sfert din valoare, iar banca a trebuit să obțină o finanțare de 54 de miliarde de dolari de la banca centrală în încercarea de a-și păstra investitorii și clienții.

Celebrul jucător de tenis Roger Federer este un client al acestei bănci, dar și ambasadorul brand-ului. Această asociere Roger Federer – Credit Suisse ar putea reprezenta pentru mulți dintre clienți un motiv să nu renunțe la serviciile băncii în această situație de criză.

Credit Suisse este una dintre cele mai importante 30 de bănci din lume, având o istorie de 167 de ani. Nu întâmplător Roger Federer a acceptat să își asocieze imaginea cu această companie.

(101007) – HONG KONG, Oct. 7, 2010 – Tennis player Roger Federer speaks to the press in the capacity of the global ambassador for Credit Suisse during a media conference in Hong Kong, south China, Oct. 7, 2010. Chen Duo),,Image: 81687791, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

La finalul săptămânii recent încheiate, s-au purtat negocieri cu privire la viitorul băncii Credit Suisse, după ce a avut loc și prăbușirea băncilor americane Silicon Valley Bank şi Signature Bank.

UBS Group, companie rivală, a fost introdusă în discuție și s-au făcut presiuni ca aceasta să se implice. În cele din urmă, părțile au ajuns la un acord și UBS Group ar urma să cumpere Credit Suisse.

Tranzacția se rezumă la 100 de miliarde de franci elvețieni adică echivalentul a 108 miliarde de dolari reprezentând asistență privind lichiditatea pentru UBS şi Credit Suisse.

„Odată cu preluarea Credit Suisse de către UBS, a fost găsită o soluție pentru a asigura stabilitatea financiară și a proteja economia elvețiană în această situație excepțională”, au transmis reprezentanți ai băncii centrale elvețiene, citați de către hotnews.ro.

Student la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării și tânăr de perspectivă în domeniu, și-a început cariera în anul 2021, fiind primit cu brațele deschise în cadrul familiei ProSport. Este pasionat în special de fotbal, handbal și tenis. citește mai mult

Sursa: www.prosport.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri