16.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Legendarul Evgeni Plushenko, mesaj scandalos: „Rușii mei, fiți mândri! Stop rasismului! Stop genocidului! Stop fascismului!”

Publicat pe


Articol de GSP – Publicat duminica, 06 martie 2022, 20:41 / Actualizat duminica, 06 martie 2022 20:48

Rusul Evgeni Plushenko (39 de ani), unul dintre cei mai mari patinatori din istorie, le transmite compatrioților să meargă cu capul sus în lume și să nu le fie jenă de invazia lansată de Vladimir Putin în Ucraina.

Plushenko, cel mai mare patinator din istoria Rusiei, cvadruplu medaliat la Jocurile Olimpice, nu a amintit de războiul din Ucraina în mesajul transmis astăzi pe rețelele de socializare.

Război în Ucraina

Moment șocant pe podium! Un gimnast rus a apărut în fața rivalului ucrainean cu semnul tancurilor lui Putin pe piept

Mai mult, a preluat temele propagandei rusești, prin care Vladimir Putin a încercat să justifice invazia barbară din Ucraina, așa numita „denazificare”.

Evgeni Plushenko: „Rușii mei, nu trebuie să vă fie rușine!”

„Sunt rus! Sunt mândru că sunt rus! M-am născut în măreața Rusie, în regiunea Khabarovsk. Am trăit mult timp în Volvograd, am făcut parte din clubul sportiv din Sankt Petersburg, iar acum trăiesc și muncesc la Moscova. Am adus acasă 4 medalii olimpice, la 4 ediții diferite. 

Rușii mei, mergeți cu capul sus oriunde în lume. Nu trebuie să vă fie rușine, fiți mândri că faceți parte din această nație. Stop rasismului! Stop genocidului! Stop fascismului!”, a fost mesajul transmis de Plushenko, pe Instagram. 

Cine este Evgeni Plushenko

Evgeni Plushenko a revoluționat patinajul artistic mondial. Are în total 26 de medalii în competițiile majore, 4 dintre ele la Jocurile Olimpice (două de aur și două de argint). A fost campion mondial la individual în 3 rânduri.

După ce a reunţat la cariera de profesionist, pe fondul unor probleme de sănătate, Evgeni Plushenko s-a dedicat turneului Kings On Ice: Olympic Tour. A vizitat și România, nu o dată. „De abia aștept să revin aici. M-ați susținut într-o perioadă dificilă și vă voi oferi mereu un spectacol special”, spunea patinatorul, în 2010.

VIDEO Emil Caras despre situația fotbaliștilor blocați în Ucraina: „Cel mai greu îmi e să mă uit în ochii soțiilor când mă întreabă de ei”

Citește și alte știri despre războiul din Ucraina:

Daniel Pancu, explicaţii puerile pentru declarația controversată legată de liderul din Cecenia: „Da, sunt cuvintele mele. Dar a fost o frază neterminată din partea mea”

FOTO Moment șocant pe podium! Un gimnast rus a apărut în fața rivalului ucrainean cu semnul tancurilor lui Putin pe piept


Playtech: ȘOC! Boala FATALĂ pe care o are Vladimir Putin. E în fază terminală, ce anunță sursele de la PentagonSursa: www.gsp.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri