4.1 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022

LIVE / Liga Naţiunilor etapa a 2-a. Acum se joacă 2 meciuri. Cehia – Spania și Portugalia – Elveția sunt partidele vedetă ale zilei

Publicat pe


De duminică, 5 iunie şi până miercuri, 8 iunie, inclusiv, se vor desfăşura partidele etapei a 2-a din grupele pe cele patru divizii ale celei de-a treia ediţii din Liga Națiunilor. Prima rundă, mai ales la nivelul Diviziei A, a oferit multe rezultate şocante, surprize de proporţii, care fac de acum şi mai interesantă desfăşurarea competiţiei creată de UEFA.

Programul meciurilor din etapa a 2-a a Ligii Naţiunilor

Duminică, 5 iunie

DIVIZIA A

Grupa 2, ora 21:45

Portugalia – Elveţia

Cehia – Spania

DIVIZIA B

Grupa 4, ora 21:45

Suedia – Norvegia

Serbia – Slovenia

DIVIZIA C

Grupa 2

ora 19:00 Cipru – Irlanda de Nord

ora 21:45 Kosovo – Grecia

Grupa 4

ora 19:00 Gibraltar – Macedonia de Nord

ora 21:45 Bulgaria – Georgia

Grupa 2, ora 21:45

San Marino – Malta

Estonia stă

Luni, 6 iunie

DIVIZIA A

Grupa 1, ora 21:45

Croaţia – Franţa

Austria – Danemarca

DIVIZIA B

Grupa 2, ora 21:45

Israel – Albania

Israel stă după excluderea Rusiei.

Grupa 2 ora 21:45

Belarus – Azerbaidjan

Slovacia – Kazahstan

DIVIZIA D

Grupa 1

ora 19:00 Letonia – Liechtenstein

ora 21:45 Andorra -. Moldova

Marţi, 7 iunie

DIVIZA A

Grupa 3, ora 21:45

Germania – Anglia

Italia – Ungaria

DIVIZIA B

Grupa 3

ora 19:00 Finlanda – Muntenegru

ora 21:45 Bosnia şi Herţegovina – ROMÂNIA

DIVIZIA C

Grupa 1, ora 21:45

Insulele Faroe – Luxemburg

Lituania – Turcia

Miercuri, 8 iunie

DIVIZIA A

Grupa 4, ora 21:45

Belgia – Polonia

Ţara Galilor – Ţările de Jos

DIVIZIA B

Grupa 1, ora 21:45

Scoţia – Armenia

Irlanda – Ucraina

Prima etapă din această a treia ediţie a Ligii Naţiunilor a făcut să explodeze o mulţime de bombe. Campioana mondială şi câştigătoarea ediţiei anterioare a Ligii, Franţa, a pierdut acasă cu Danemarca, iar Croaţia a fost spulberată la domiciliu cu 3-0 de către Austria. În războiul din fostul Benelux Ţările de Jos au umilit Belgia la ea acasă cu 4-1 iar la Budapesta Ungaria şi-a trecut în palmares o mare victorie împotriva Angliei.

Interesant este că la nivelul diviziei A, acolo unde se adună crema fotbalistică a Europei, au avut loc aceste seisme, în celelalte divizii scorurile înregistrate încadrându-se în sfera normalului, poate cu excepţia succesului Norvegiei la Belgrad şi, din păcate, a evoluţiei sub orice critică a României în Muntenegru.

Etapa a 2-a din Divizia A începe duminică, 5 iunie, cu meciurile din grupa a 2-a

Cum cele mai urmărite evoluţii sunt mai ales ale granzilor din Divizia A şi în destul de mare măsură şi pentru naţionalele din divizia B să vedem cum stau lucrurile după ploaia de rezultate neaşteptate din primele 90 de minute. Duminică, 5 iunie, se joacă etapa a 2-a în grupa a 2-a din Divizia A, acolo unde toate echipele au câte un punct.

Portugalia, care a reuşit un preţios 1-1 în derbyul iberic, cu Spania, primeşte acum acasă vizita Elveţiei, o echipă care a făcut un rezultat similar în Cehia. Semnul de întrebare este dacă va fi folosit starul Cristiano Ronaldo, recordmanul de goluri all time al naţionalelor. Spania, cu o echipă în continuare mizând pe mulţi tineri, merge în Cehia, unde nu va uşor dar pleacă având prima şansă.

Luni, 6 iunie, deţinătoarea trofeului, Franţa, merge în Croaţia

Duminică, 6 iunie, sunt programate cele mai multe jocuri din această a doua rundă în toate diviziile. Pe lângă meciurile din Divizia A se mai remarcă derbyul nordic Suedia – Norvegia precum şi cel al fostei Iugoslavii, Serbia – Slovenia. Luni, 6 iunie, se dispută Croaţia – Franţa şi Austria Danemarca, în grupa 1 a Diviziei A, adică joacă între ele învingătoarele surpriză din prima etapă şi învinsele.

Marţi, în afara celui de-al doilea meci al Romîniei, în Bosnia şi Herţegovina, în Divizia B avem în Divizia A meciurile Germania – Anglia şi Italia – Ungaria. Germania a început cu o remiză în Italia, iar naţionala Albionului, chiar dacă a fost una cu multe noutăţi, s-a făcut de râs la Budapesta, pierzând în faţa Ungariei.

Dracii roşii belgieni îl aşteaptă pe Lewandowski

Belgia  a fost pur şi simplu executată de vecinii batavi iar acum, la al doilea meci pe teren propriu, vor da piept cu Polonia lui Robert Lewandowski, care abia a reuşit să treacă acasă de rezervele Ţării Galilor, galezii fiind nevoiţi să sacrifice meciul din Liga Naţiunilor, deoarece duminică, 5 iunie îşi joacă şansa de a merge la Mondial împotriva Ucrainei, pe teren propriu.

Din acest motiv ar fi foarte probabil ca la partida din etapa a 2-a din grupa de Liga Naţiunilor să vedem din nou o echipă galeză plină de rezerve la jocul de acasă cu Ţările de Jos, fie una extrem de obosită după confruntrea decisivă cu Ucraina, situaţie care ar favoriza serios posibilitatea celui de-al doilea succes batav în deplasare consecutiv.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORTSursa: www.fanatik.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri