21.1 C
București
joi, 21 septembrie 2023

Mircea Lucescu, surprins plăcut de Dinamo: „E extraordinar ce văd”

Publicat peDupă ce duminică a asistat din tribună la derby-ul Rapid-Petrolul, Mircea Lucescu a fost prezent şi la epilogul rundei cu numărul cinci din Superligă, Dinamo – FC Botoşani.

Experimentatul antrenor principal al ucrainienilor de la Dinamo Kiev nu a dorit să comenteze foarte mult evoluţia „câinilor roşii”, dar s-a arătat, în schimb, impresioanat de atmosfera creată de fani pe stadionul „Arcul de Triumf”.

E extraordinar ce văd, mă refer la atmosfera de pe stadion. E o competiție între galerii. Suporterii pot ajuta să creacă nivelul campionatului”, au fost primele cuvinte ale lui „Il Luce”, după Dinamo – FC Botoşani 1-0.

Cere timp şi bani pentru ca Dinmo să revină în elită

Tehnicianul în vârstă de 78 de ani crede că e prematur să vorbească despre lotul formaţiei din Şoseaua Ştefan cel Mare şi a ţinut să sublinieze că pasul dinspre Liga a II-a spre Superligă nu va fi unul uşor de făcut pentru elevii lui Ovidiu Burcă. Lucescu le-a transmis acţionarilor de la Dinamo, precum şi suporterilor că trebuie să aibă multă răbdare cu echipa.

Despre Dinamo nu îmi pot face o impresie după un singur meci. Am spus că trebuie răbdare, nu se poate construi o echipă peste noapte, mai ales când nu sunt bani”, a mai completat „Il Luce”.

Antrenorul de 78 de ani a recunoscut că se întreţine telefonic cu Ovidiu Burcă şi a ţinut să-l felicite pe acesta pentru munca depusă la Dinamo. A repetat apoi că Burcă nu poate forma peste noapte o echipă care să se bată pentru locurile fruntaşe şi e nevoie de timp şi de bani ca Dinamo să revină la gloria de altădată.

Apreciez ce face Burcă, ținem legătura, dar în continuare susțin că nu se poate construi o echipă peste noapte”, a subliniat Lucescu.

Gata cu Catenaccio

„Il Luce” a evidenţiat că actualul sezon din Superligă va fi unul echilibrat şi crede că sunt multe echipe care vor trage pentru un loc pe podium. În plus, Lucescu e de părere că nu se mai pune un preţ atât de mare pe jocul de tip Catenaccio, iar formaţiile din România joacă acum mult mai deschis şi mult mai orientate spre ofensivă.

Campionatul e lung, sunt multe echipe care se bat, e un campionat echilibrat. Nu văd o echipă care să se apere, toate încearcă să facă spectacol, pentru suporteri în primul rând. Am fost și pe Giulești, am vrut să le văd pe amândouă, pe Dinamo și Rapid, să îmi fac o idee ce potențialul campionatului românesc” , a adăugat Lucescu.

Sursa: www.playsport.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri