14.3 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023

Povestea zilei în Spania » Copilul care ieșea pe teren alături de Sergio Ramos în Clasico e azi cel care provoacă autogolul veteranului în meci direct

Publicat peArticol de Theodor Jumătate – Publicat sambata, 30 septembrie 2023, 16:21 / Actualizat sambata, 30 septembrie 2023 16:27

Pe 2 aprilie 2016, înaintea unui Barcelona – Real (1-2) dedicat legendarului Johan Cruyff, Lamine Yamal (16 ani) îl însoțea pe teren pe Sergio Ramos (37), căpitanul Madridului. Pe 29 septembrie 2023, Ramos a înscris în proprie poartă după centrarea lui Yamal în Barcelona – Sevilla 1-0.

O poveste impresionantă! Băiatul care ieșea cândva alături de jucători pe teren, înaintea meciurilor, este astăzi un copil teribil al fotbalului spaniol, bătând recorduri de precocitate la Barcelona și naționala Spaniei.

Lamine Yamal, cotă mai mare decât a lui Drăgușin, Marin și Stanciu împreună

La 16 ani, Lamine Yamal a debutat deja în echipa blaugrana, vrăjește fanii cu jocul său. La fel, în tricoul La Roja, unde și marchează. Două selecții, un gol.

La catalani, are zece meciuri în toate competițiile și două pase decisive. Site-ul Transfermarkt.de i-a stabilit o cotă de 25 de milioane de euro, mai mare decât cei mai scumpi internaționali români ai momentului împreună: Radu Drăgușin (8), Răzvan Marin (8) și Nicolae Stanciu (5,5).

Pentru el, nu există limită de vârstă. Cel mai tânăr e și cel mai bun, chiar dacă e doar un adolescent!

VIDEO. Lamine Yamal, alături de Sergio Ramos înaintea meciului. Nu împlinise 9 ani

Pe 2 aprilie 2016, atacantul iberic cu tată marocan și mamă din Guineea Ecuatorială avea încă opt ani, pe 13 iulie urma să împlinească 9.

În acea zi, Barcelona juca prima partidă după moartea lui Johan Cruyff (legendarul olandez al Barcei, dispărut pe 24 martie 2016, la 68 de ani) și a fost tocmai El Clasico, eternul duel contra lui Real Madrid, chiar pe Camp Nou.

Yamal, care evolua la academia La Masia, era unul dintre copiii care însoțeau jucătorii la ieșirea pe gazon. A fost chiar lângă Sergio Ramos, căpitanul „blancos”, l-a ținut de mână, apoi a stat în fața lui când formațiile s-au aliniat în dreptul tribunei oficiale.

Sergio Ramos a fost eliminat atunci, însă Real Madrid a învins, 2-1 în Catalunya.

VIDEO. Rezumatul meciului Barcelona – Sevilla 1-0

Lamine Yamal, cel mai bun. Nota 7. Sergio Ramos, cel mai slab. Nota 4

Timpul a trecut și cei doi s-au reîntâlnit. Lamine, 16 ani, era titular în atacul catalanilor. Ramos, 37 de ani, întors la Sevilla după aproape două decenii, era titular în centrul defensivei andaluze. În minutul 76, adolescentul a recentrat în careul mic și Ramos,…Sursa: www.gsp.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri