1.6 C
București
miercuri, 29 martie 2023

Revine în primul „11” cel mai ghinionist jucător de la Dinamo? Ce decizie trebuie să ia Burcă

Publicat pe


Articol de Eduard Apostol – Publicat joi, 16 martie 2023, 10:29 / Actualizat joi, 16 martie 2023 10:41

Probabil cel mai ghinionist fotbalist activ al lui Dinamo! Numărul 1 în voturile și în simpatiile suporterilor „câinilor” în ediția de toamnă, Filip Dujmovic, 24 de ani, a pierdut locul de titular nu din lipsă de valoare sau din cauza prestațiilor sale. Bosniacul a oferit siguranță bucureștenilor în meciurile în care a jucat, tocmai de aceea a câștigat inimile roș-albilor.

Un veritabil om de echipă, cu toate că nu i-a picat deloc bine situația, întotdeauna cu gânduri pozitive pe care le-a expus public, inclusiv în social media, goalkeeper-ul ar putea reveni ca titular între buturile „câinilor” în partidele tari din play-off. 

DINAMO – GLORIA BUZĂU

Coșmarul „câinilor” vrea să o scufunde din nou pe Dinamo: „Îmi place să le dau gol”

Filip Dujmovic poate reveni în poarta lui Dinamo

Mai ales că este cerut tot mai insistent de către suporterii dinamoviști, neimpresionați de prestația foarte tânărului Denis Oncescu, 18 ani. Ori în play-off, pentru promovare, Dinamo va întâlni cele mai bune echipe din eșalonul secund, formații cu care echipa lui Ovidiu Burcă a obținut 0 (zero) puncte în duelurile directe din sezonul regulat.

Burcă va studia varianta, nu este hotărât să ia o decizie radicală. În cazul în care Dujmovic va reveni între buturi, atunci trebuie ca antrenorul să riște cu un puști în câmp. În Liga 2 există obligativitatea folosirii unui fotbalist Under 19 (născut 2004), respectiv a unuia Under 21 (născut 2002). 

Dinamo are variante multiple U21, Amzăr, Bani și Borcea fiind titulari în ultima rundă cu Timișoara (1-1). La U19, după accidentarea și intervenția chirurgicală a lui Bordușanu, echipa a suferit. Practic, a fost forțat Oncescu între buturi în lipsă de alte soluții viabile în câmp. Coroborat și cu interdicția la transferuri, și cu miza rezultatelor, Dinamo având nevoie de mai multe puncte, de cât mai multe victorii, formația nu a produs un alt jucător U19 care să devină de bază. 

David Țone a refuzat să se mai întoarcă la echipă, a irosit o oportunitate uriașă de afirmare. O șansă ar putea avea Cristi Delciu, 18 ani, mijlocaș care a adunat deja 4 prezențe. El sau unul dintre gemenii Irimia, David și Dragoș, ambii de 16 ani, dar ei sunt variante secundare.

Cifrele lui Dujmovic

 • 8 meciuri ca integralist în Liga 2, 9 goluri încasate
 • 3 partide fără gol primit în eșalonul secund
 • 4 meciuri în Cupa României, 3 goluri încasate
 • 3 partide fără gol primit în a doua competiție internă
Revine în primul „11” cel mai ghinionist jucător de la Dinamo? Ce decizie trebuie să ia Burcă

Dujmovic, în Cărturești Carusel

Cifrele lui Oncescu

 • 11 meciuri ca integralist în Liga 2, 9 goluri încasate
 • 5 partide fără gol primit în eșalonul secund
 • 3 meciuri în Cupa României, 3 goluri încasate
 • 2 partide fără gol primit în a doua competiție internă

Filip Dujmovic după calificarea în play-off: „Campioană a diviziei a doua! De ce nu?”

 • „Aș dori să le mulțumesc tuturor fanilor pentru sprijinul acordat. Știu și sunt conștient că Dinamo nu este încă acolo unde îi este locul” 
 • „Știm cu toții că locul lui Dinamo este în Superliga și chiar în Liga Campionilor. Dar pentru a-l recupera, trebuie să ne unim cu toții. De la jucător la ultimul suporter .De la meci la meci, să dăm maximum nostru pe toate terenurile”
 • „Avem 10 meciuri foarte importante care ne așteaptă, cred cu adevărat în această echipă și cer asta tuturor celor care iubesc și susțin Dinamo. De la început, când am venit în acest club și în acest oraș, și acum am obiective foarte mari. Dinamo intră în Superliga ca campioană a diviziei a doua! De ce nu?!”

Ștefan Bărboianu, despre procesul cu Ionuț Negoiță, care l-a acuzat de blat după un Dinamo – Steaua: „Maestre, îmi cer scuze, am fost influențat”

Mai multe știri despre Dinamo:

DINAMO – GLORIA BUZĂU

Dinamo a pus în vânzare biletele pentru meciul cu Gloria Buzău » Ce prețuri au stabilit „câinii” pentru duelul de pe „Arcul de Triumf”


LA LIGA

Arbitrul acuzat de dinamoviști că le-a furat titlul din 2009 e revoltat de corupția de la Barcelona: „M-a indignat și enervat!”Sursa: www.gsp.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri