7.5 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023

S-a aflat cine i-a dat Simonei Halep suplimentul care i-a adus 4 ani de suspendare

Publicat pe  • WTA București: Jaqueline Cristian (ROU) – Andreea Mitu (ROU), joi, 15:00, DGS 2

  • FOTBAL: Concordia Chiajna – CSA Steaua, joi, 20:30, DGS 1

ITIA a dezvăluit cine este persoana care i-a dat Simonei Halep suplimentul care conținea Roxadustat

În cursul zilei de joi, Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a publicat documentul integral prin care s-a decis suspendarea Simonei Halep. În raportul forului menționat anterior apare și numele persoanei care i-a administrat sportivei din România suplimentul care conținea substanța Roxadustat.

Potrivit informațiilor, Candice Gohier, fizioterapeuta din staff-ul său, a fost cea care i-a recomandat Simonei Halep acel supliment, care în cele din urmă a ieșit pozitiv la testul anti-doping.

  • 126 de pagini are documentul prin care ITIA a explicat întreg procesul Simonei Halep

​”Pe 17 august, Simona Halep s-a retras de la turneul din Cincinnati cu o accidentare la coapsa dreaptă, dar avea în continuare speranțe mari pentru US Open. În acel moment, fizioterapeuta ei, Candice Gohier, i-a recomandat să adauge un supliment de colagen în nutriția ei, având în vedere că nu lua unul.

Pe baza unei recomandări a lui Frederic Lefebvre (care era directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou), doamna Gohier i-a recomandat Simonei trei produse de la un furnizor, pentru a-i înlocui băutura cu electroliți, băutura de recuperare și Keto MCT. Halep nu auzise înainte de acele suplimente. A întrebat dacă Gohier le-a verificat și i s-a răspuns că da.

Trei artiști intră în competiție. Care va reuși să vorbească pe gustul cumpărătorului? Află de pe Digi Life și Digi Online, azi de la 18:10.

De asemenea, Halep și Gohier au verificat împreună recipientul și au observat că nu există nicio substanță interzistă pe lista de ingrediente. Halep a verificat și cu antrenorul Mouratoglou, care i-a spus că toate cele 3 produse sunt sigure de folosit, din moment ce pe etichetă nu erau listate nicio substanță interzisă și nu păreau să fie riscante.

Halep a fost conștientă de posibilitatea ca suplimentele să fie contaminate și s-a asigurat că produsele au fost verificate și recomandate de specialiști în domeniu. Toate cele 3 suplimente au fost comandate de Gohier pe 16 august 2022 și trimise direct de către distribuitor către Gohier în New York. Jucătoarea a început apoi să folosească cele 3 suplimente la mijlocul lunii august 2022.

Halep a luat Keto MCT timp de cinci zile, între marți (23 august) și duminică (28 august), lipsind doar miercuri (24 august) deoarece era o zi liberă de la antrenament și, în mod normal, nu a luat suplimente într-o zi în care nu se antrenează. Duminică (28 august) a fost ultima zi în care a luat Keto MCT. Aceasta a fost ziua dinaintea primei sale zile la US Open, în care a pierdut în mod neașteptat”, se arată în motivarea ITIA.

Simona Halep, prima apariție după ce a…Sursa: www.digisport.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri