13.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Scandal între Rusia și SUA după ce rușii au arestat-o pe Brittney Griner

Publicat peRusia și SUA se confruntă la toate nivelurile posibile. Americanii sunt împotriva intervenției Rusiei în Ucraina, de aceea au impus sancțiuni grele, alături de aliații lor, regimului lui Putin. Rușii nu văd nici ei cu ochi buni sprijinul pe care SUA îl acordă Ucrainei.

Din păcate, o sportivă ar putea să plătească rău după ce a căzut la mijloc în acest context tensionat. Și poate face ani mulți de pușcărie. Autoritățile americane nu concep acest lucru.

Cazul baschetbalistei Brittney Griner provoacă un nou scandal între Rusia și SUA. Ce riscă sportiva

Americanii au sărit în sus, după ce sportiva a fost reținută de autoritățile de la Moscova. Au apărut informații conform cărora baschetbalista ar risca chiar și 10 ani de închisoare. Cu toate acestea, oficialii de la Washington încearcă să rezolve problema.

Oriunde în lume este reținut un american, noi facem tot posibilul să îl ajutăm. Nu este o excepție faptul că se întâmplă în Rusia. Ambasada noastră lucrează din greu, vrem să fim siguri că nu sunt încălcate drepturile, a transmis Antony Blinken, Secretarul de Stat al Statelor Unite ale Americii

Soția sportivei, Cherelle Griner, a transmis și ea un mesaj prin care vrea să calmeze spiritele. Partenera lui Brittney este conștientă că aceasta ar putea plăti grav pentru situația actuală.

Știu că mulți o iubesc pe Brittney, sunt îngrijorați de starea ei, dar este un moment dificil. Vă rog să ne respectaţi intimitatea în timp ce încercăm să o aducem acasă în siguranţă. Este cel mai dificil moment din viața mea, a declarat aceasta

De ce a fost arestată baschetbalista, la Moscova

Brittney Griner evoluează pentru clubul rus UMMC Ekaterinburg. Sportiva se îmbarcase pentru a pleca din Rusia, cu destinația Statele Unite ale Americii. Potrivit informațiilor venite de la Moscova, sportiva de 31 de ani a fost prinsă în bagaj cu instrumente de fumat ce conțineau ulei de hașiș.

Inițial, informația a fost oferită de Serviciul Vamal Federal Rus, care s-a rezumat la a spune doar că o sportivă a fost reținută pe aeroportul Sheremetyevo de lângă Moscova pentru deținerea unor substanțe interzise. Însă, Serviciul Vamal Federal Rus a făcut public și video cu momentul în care sportiva este reținută și astfel agenția de presă rusă Tass a aflat că este vorba despre vedeta Brittney Griner, de șapte ori All-Star în WNBA.

Arestarea lui Brittney Griner vine în cel mai nefericit moment posibil, anunță jurnaliștii americani. Relațiile dintre SUA și Rusia s-au degradat alarmant în ultimele săptămâni, după ce administrația Biden a impus mai multe sancțiuni asupra economiei RusieiSursa: www.playsport.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri