11.8 C
București
luni, 20 martie 2023

Sorana Cîrstea, „urecheată” de jurnaliștii polonezi înaintea meciului cu Iga Swiatek de la Indian Wells: „Nu şi-a fructificat talentul la adevărata valoare!” De ce o văd pe româncă victimă sigură

Publicat peSpecialiștii în tenis din Polonia au caracterizat-o pe Sorana Cîrstea (România, 83 WTA) înaintea meciului cu Iga Swiatek (Polonia, 1 WTA), din sferturile turneului WTA 1000 de la Indian Wells.

Sorana Cîrstea și Iga Swiatek se vor duela joi seară, după ora 21:30, în sferturi la Indian Wells, iar polonezilor nu le este teamă de sportiva noastră. Cu toate că românca a ținut-o în șah pe Swiatek la singurul meci direct, 7-5, 3-6, 3-6 în optimi la Australian Open 2022, conaționalii Igăi susțin că între cele două este o diferență prea mare de valoare.

Sorana Cîrstea, „urecheată” de jurnaliștii polonezi înaintea meciului cu Iga Swiatek de la Indian Wells: „Nu şi-a fructificat talentul la adevărata valoare!” De ce o văd pe româncă victimă sigură

Jurnaliștii din Polonia i-au recunoscut meritele Soranei Cîrstea, după ce le-a eliminat la Indian Wells pe Kimberly Birrel, Madison Keys, Bernarda Pera și Caroline Garcia, însă au scos în evidență și minusurile sportivei din Târgoviște: „Românca joacă un tenis agresiv și poate menține viteză mare în raliuri. Ea se află de câțiva ani într-un astfel de tipar.

Nu este una dintre cele mai bune jucătoare ale lumii, dar are o mare experiență. Am impresia că nu și-a fructificat talentul la adevărata valoare în carieră. În prezent, este încă o jucătoare de tenis periculoasă”, a afirmat Marek Furjan, comentator de tenis la Canal+ Sport și Eurosport, citat de publicația Sportowefakty.wp.pl.

Furjan nu îi dă însă nicio șansă Soranei Cîrstea la victorie, în meciul cu Iga Swiatek: „Cu toate acestea, uitându-mă la modul în care joacă Iga de mult timp, nu am nicio grijă cu privire la rezultatul acestui meci. Asta nu înseamnă că va fi ușor, dar întâlnirile anterioare cu Andreescu și Raducanu au fost grăitoare. Acestea au dat dovadă de calitate, dar nu au câștigat niciun set cu Iga. Cirstea nu a impresionat în ianuarie, acum totul merge de minune pentru ea, dar diferenta dintre româncă și poloneză este încă destul de mare”, a fost analiza publicată în presa din Polonia înaintea duelului Cîrstea – Swiatek.

Iga Swiatek a făcut instrucție cu Emma Răducanu în meciul precedent

După ce a umilit-o pe Emma Răducanu în optimi la Indian Wells, scor 6-3, 6-1, Iga Swiatek se va duela cu Sorana Cîrstea pentru un loc în careul de ași. La conferința de presă de la Indian Wells, Emma Răducanu a comparat nivelul ei de joc cu cel al Igăi Swiatek! Britanica de origine română a afirmat că adversara ei a dominat-o din punct de vedere fizic și a subliniat faptul că Swiatek se află la alt nivel în acest moment:

„În general, simt că din punct de vedere fizic ea este mult mai departe în acest moment! Se află la un alt nivel! Cred că am fost capabilă să rămân competitivă la începutul primului set, iar apoi cred că primele trei game-uri au durat peste 20 de minute. Am jucat niște raliuri epice și cred că apărarea mea s-a îmbunătățit. Dar nu e suficient să alergi”, a afirmat Emma Răducanu, campioana de la US Open 2021 care s-a confruntat cu probleme fizice în ultimul timp.

Iga Swiatek a dus scorul întâlnirilor directe cu Emma Răducanu la 2-0! Cele două s-au mai confruntat și anul trecut, la turneul de la Stuttgart, iar poloneza s-a impus cu 6-4, 6-4.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul” presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb.

După cinci … citește mai mult

Sursa: www.prosport.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri