26.3 C
București
joi, 21 septembrie 2023

Sorin Cârțu, mesaj categoric pentru Edi Iordănescu și jucătorii echipei naționale înaintea dublei cu Israel și Kosovo: „Să se gândească foarte bine!” | VIDEO EXCLUSIV ProSport Live

Publicat pe


Sorin Cârțu, fostul președinte al Universității Craiova, a analizat, în direct la ProSport Live, situația echipei naționale înaintea meciurilor din această lună și a avut un mesaj clar pentru selecționerul Edi Iordănescu și pentru jucătorii primei reprezentative.

Sorin Cârțu, mesaj categoric pentru Edi Iordănescu și jucătorii echipei naționale înaintea dublei cu Israel și Kosovo

Echipa națională a României se pregătește pentru meciurile cu Israel (sâmbătă, 9 septembrie, ora 21:45, Arena Națională), respectiv Kosovo (marți, 12 septembrie, ora 21:45, Arena Națională), din cadrul preliminariilor Campionatului European din 2024.

Sorin Cârțu este de părere că jucătorii echipei naționale trebuie să deschidă larg ochii și să vadă șansa uriașă pe care o au pentru calificarea la turneul final.

„Nu știu dacă în ultimele calificări am avut o șansă cum este acum. Adică dacă iei cele șase puncte din partidele astea două… pe urmă, cu cine joci, cu Andorra… Ai o șansă fantastică! Dacă nu o exploatezi, nu știu ce să spun… E cazul ca jucătorii ăștia să treacă de la stadiul ăsta de relativ, pentru că tot ceea ce fac în viața lor sportivă e de un stadiu din ăsta de relativism. Se duc, ies pe afară, iar se întorc, iar vin, nu au niciun fel de continuitate în ceea ce fac și zic eu că e șansa lor așa să se gândească foarte bine, să se responsabilizeze maxim, să poată să se califice. Până acum, așa trase de păr cum au fost, au fost niște rezultate care te pot ajuta. Până la urmă, tu cu cine concurezi? Concurezi cu Israel și Kosovo care sunt aproape de tine și ar fi putut să spere la locul 2. Față de Kosovo ai avantaj bun, acum rămânând să îl iei și față de Israel. Mă gândesc că pot să sară hopul ăsta. Dacă nu, rămân la stadiul ăla al lor de relativ. Când ne fac câteodată o bucurie, câteodată un necaz, mai mult necaz și așa mai departe”, a spus Sorin Cârțu, la ProSport Live.

Lotul convocat de către Edi Iordănescu pentru meciurile cu Israel și Kosovo

PORTARI
Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 3/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 1/0), Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0)

FUNDAȘI
Andrei Rațiu (Rayo Vallecano | Spania, 11/1), Cristian Manea (CFR Cluj, 23/2), Andrei Burcă (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 19/1), Adrian Rus (Pafos | Cipru, 17/1), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 7/0), Bogdan Racovițan (Raków | Polonia, 0/0), Mario Camora (CFR Cluj, 10/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 28/2)

MIJLOCAȘI
Vladimir Screciu (Universitatea Craiova, 1/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 12/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 11/0), Darius Olaru (FCSB, 11/0), Alexandru Cicâldău (Konyaspor | Turcia, 30/4), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns | China, 60/12), Răzvan Marin (Empoli |…Sursa: www.prosport.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri