33.6 C
București
duminică, 3 iulie 2022

Sportul din Rusia e la pământ după sancțiunile primite din cauza războiului din Ucraina. Sportivii ruși și belarusi, excluși de la Jocurile Paralimpice de iarnă

Publicat pe


Lumea sportului a reacționat extrem de vehement la invazia rușilor și tot mai mulți au cerut să se ia măsuri drastice împotriva sportivilor din această țară.

Războiul din Ucraina a dus la sancțiuni dure pentru sportul din Rusia

La scurt timp după ce Vladimir Putin a ordonat începerea războiului cu Ucraina, au început să apară, așa cum era de așteptat, primele sancțiuni pentru Rusia și în plan sportiv, multe echipe fiind private de competiții internaționale din această cauză.

Cea mai de impact decizie a venit din partea FIFA și UEFA, care a hotărât să suspende din competiții până la noi ordine toate echipele din Rusia. În aceste condiții, echipa națională de fotbal nu va putea evolua în barajul pentru Cupa Mondială din Qatar.

Rușii ar fi trebuit să joace pe 24 martie, pe teren propriu, cu reprezentativa Poloniei, în semifinalele barajului pentru calificarea la turneul final. În cazul unei victorii, ei ar fi primi vizita învingătoarei dintre Suedia și Cehia, la 29 martie.

Sankt Petersburg a pierdut finala Champions League

Hotărârea de a sancționa toate echipele din Rusia înseamnă că și formația Spartak Moscova a fost exclusă din cupele europene și este prima măsură de acest fel luată de mai marii fotbalului după 8 ani, atunci când două echipe de tradiție ale Turciei, Fenerbahce și Beșiktaș, nu mai erau lăsate să joace din cauza implicării în partide aranjate.

Moscoviții ar fi trebuit să joace în optimile de finală ale Europa League cu RB Leipzig, astfel că formația germană merge mai departe. Meciul tur urma să aibă loc pe 9 martie, în Germania, returul fiind programat pentru 17 martie, în Rusia.

În plus, UEFA a mai hotărât să rupă contractul de sponsorizare pe care îl avea cu Gazprom și să mute finala Champions League din acest an de la Sankt Petersburg, pe Stade de France din Saint-Denis.

Formația Manchester United a decis și ea să întrerupă colaboarea pe care o avea cu firma rusă Aeroflot, lucru care s-a întâmplat și cu înțelegerea pe care Gazprom o avea cu clubul Schalke 04, din liga a doua germană.

CSM București, cu un pas în sferturile Champions League

Comisia Executivă a Comitetului Internaţional Olimpic a recomandat interzicerea sportivilor din Rusia și Belarus din competiţii, iar federațiile europene de handbal și baschet au decis imediat să suspende toate echipele de club și naționale din Rusia pe termen nedeterminat.

O astfel de hotărâre este benefică pentru echipa de handbal feminin CSM București, așa cum a anunțat FANATIK în exclusivitate, care ar fi trebuit să întâlnească ȚSKA Moscova în play-off-ul Champions League. În aceste condiții, ”tigroaicele” vor merge în sferturile de finală la ”masa verde” și se vor lupta pentru un loc în Final Four.

Șefii Formulei 1 nu au rămas nici ei impasibili la agresiunea Rusiei în Ucraina și au decis să anuleze Marele Premiu de la Sochi, care era programat să se desfășoare între 23 și 25 septembrie.

Abramovich s-a retras de la Chelsea

Federaţia Internaţională de Judo, condusă de românul Marius Vizer, a anunţat că a suspendat statutul liderului rus Vladimir Putin de preşedinte de onoare şi ambasador al forului, din cauza războiului care se desfăşoară în Ucraina.

Apropierea de președintele rus l-a afectat și pe omul de afaceri Roman Abramovich, proprietarul clubului Chelsea. Oligarhul rus a fost interzis accesul în Marea Britanie și pe fondul acestor tensiuni a decis să se retragă de la cârma clubului londonez.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORTSursa: www.fanatik.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri