25.9 C
București
miercuri, 10 august 2022

14 milioane euro, ca să nu se blocheze colectarea gunoiului în Bucureşti. Asociaţia pentru Managementul Deşeurilor: "Haideţi să scăpăm Capitala de un dezastru"

Publicat pe„E nevoie să scăpăm Bucureştiul de această lipsă de acţiune sau de inacţiune din ultimii 10-15 ani. Capitala nu a beneficiat de reciclarea deşeurilor sub diferite forme, iar azi nu s-a rezolvat nimic cu depozitarea lor.

Noi, ca întreprindere, am plătit ca să nu se blocheze colectarea în sectorul 2 din Capitală, în fiecare lună, de şapte luni, două milioane de euro din buget.

Vom face acţiune în instanţă după ce se stabileşte cine e vinovatul.

Dacă nu plăteam aceşti bani la depozit, trebuia să spunem populaţiei că se opreşte colectarea deşeurilor în Capitala României. Şi mă străduiesc să nu se întâmple acest lucru.

Asociaţia pentru Managementul Deşeurilor: „Haideţi să scăpăm Capitala de un dezastru”

Haideţi să dăm acea ordonanţă, să scăpăm Capitala de un dezastru”, a declarat Ionel Ilie Ciuclea, Vicepreşedinte Asociaţia Română pentru Managementul Deşeurilor (ARMD), miercuri, la Conferința Națională „România Inteligentă”.

Acesta este un motiv în plus pentru care ARMD susţine transformarea amenzilor de la deşeuri în sursă de profit.

„Trebuie să transformăm amenzile în profit, iar chestiunea aceasta va fi de lungă durată şi trebuie o dârzenie colectivă”, a mai spus reprezentantul Asociaţiei Române pentru Managementul Deşeurilor.

Declaraţiile au fost făcute miercuri, la Conferința Națională „România Inteligentă”, în cadrul căreia se dezbate problematica gestionării deșeurilor și se prezintă soluții durabile pentru a transforma gunoiul în energie, respectiv în sursă de venituri. 

Evenimenul organizat de Antena 3 şi Jurnalul aduce faţă în faţă actori-cheie din domeniu şi autorităţi de la cel mai înalt nivel.

Antena 3, singurul canal de știri din România partener al CNN International, alături de cotidianul național Jurnalul organizează, în cadrul proiectului România Inteligentă, conferință națională „Managementul deşeurilor – de la sursă de amenzi, la resursă şi profit”.

În România există soluţii pentru transformarea deşeurilor într-o sursă de profit, iar pentru asta vom folosi şi bani europeni din PNRR, a declarat, miercuri, ministrul Mediului, Tanczos Barna, la Conferința Națională „România Inteligentă”.

„În România, tendinţa e să credem că deşeurile sunt doar o problemă, dar pot fi o resursă pentru foarte multe companii. Deşeurile pot fi reciclate pentru economie, dar trebuie o tranziţie de la deşeurile care vin de la cetăţenii români pentru o resursă în economie.

Cine poluează cel mai mult? Răspunsul e simplu: omul. Generează deşeuri, poluare prin emisii de dioxid de carbon”, a spus ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Sursa: www.antena3.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri