4.1 C
București
marți, 5 decembrie 2023

24 de inculpați au fost reținuți și doi plasați sub control judiciar în dosarul azilelor unde procurorii susțin că vârstnicii erau supuși ”tratamentelor inumane și degradante”

Publicat pe


24 de inculpați au fost reținuți și doi plasați sub control judiciar în dosarul azilelor unde procurorii susțin că vârstnicii erau supuși ”tratamentelor inumane și degradante”. DIICOT anchetează mai multe fapte, între care grup infracțional organizat, trafic de persoane și delapidare. Ancheta DIICOT are loc la câteva luni după o investigație a publicațiilor Buletin de București și Centrul de Investigații Media.

Procurorii au efectuat marți 31 de percheziții au loc în București și în județele Ilfov, Ialomița, Călărași, Constanța, Olt și Argeș. În comunicat se arată că începând cu luna noiembrie 2020, în județul Ilfov, ar fi fost constituite două grupuri infracționale organizate, ”în scopul exploatării persoanelor cu dizabilități sau aflate în situații vulnerabile, exploatarea victimelor fiind realizată prin supunerea la tratamente inumane ori degradante, prin exploatarea muncii neremunerate a acestora, prin constrângere și exercitare de acte de violență fizică”.

Procurorii apreciază că prejudiciul prevăzut în dosar se ridică la 5,2 milioane de lei. Speța a pornit după sesizarea din oficiu a polițiștilor Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor și specialiștilor criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, inspectoratelor de poliție județene Ilfov, Ialomița, Călărași, Constanța, Olt și Argeș, precum și al jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

În paralel, autoritățile anunță altă 21 de percheziții, în București și în județele Ilfov și Ialomița, la sediile unor instituții publice și private, fiind acuzate de omisiunea sesizării și abuz în serviciu.Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri