25 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

60 de parașutiști ruși au refuzat să lupte în Ucraina. Cum au fost sancționați de Kremlin

Publicat peAproximativ 60 de parașutiști din regiunea Pskov din Rusia au refuzat să fie trimiși în Ucraina. Ei au fost trimiși în Belarus la câteva zile după ce Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie.

Parașutiștii spun că un număr mare de soldați au fost trimiși înapoi la Pskov și concediați după ce au refuzat să lupte – unii fiind, de asemenea, amenințați cu urmărirea penală pentru dezertare, informează ziarul Pskovskaya Gubernia, citat de The Moscow Times.

Activistul local Nikolay Kuzmin a spus că a vorbit cu un șofer care a ajutat la transportul trupelor înapoi la Pskov.

Gubernia Pskovskaya a scris, ulterior, că este de așteptat ca numărul militarilor care refuză să lupte în Ucraina să crească semnificativ.

„Sursele noastre spun că acum comandanții nu vor accepta niciun raport de demisie”, a transmis ziarul. „Mulți militari sunt trimiși, în schimb, la procuratura militară”.

Gubernia Pskovskaya a fost primul publicație care a scris despre implicarea – și decesele – soldaților ruși în estul Ucrainei în 2014. Poliția anti-revolta a percheziționat birourile ziarului pe 5 martie 2022, înainte de a percheziționa casa redactorului șef Denis Kamalyagin, două săptămâni mai târziu.

Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri