31 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

8 ȘTIRI DE LA ORA 8 | Volodimir Zelenski, mesaj dur către Occident: Întârzierea embargoului asupra petrolului rusesc costă vieți

Publicat pePreședintele ucrainian, Volodimir Zelenski, a îndemnat lumea democratică să nu mai importe petrol rusesc și a spus că eșecul de a accepta rapid un embargo costă vieți ucrainene. (Citește mai multe aici…)

Mai mulți înalți oficiali americani au anunțat că au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19 după un dineu la Washington

La interval de câteva ore, procurorul general al Statelor Unite, Merrick Garland, şi secretarul american pentru comerţ, Gina Raimondo, au anunţat amândoi că au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19 după unul dintre cele mai prestigioase dineuri din capitala americană organizat în weekend. (Citește mai multe aici…)

Papa Francisc denunţă o „cruzime tot mai oribilă” în Ucraina, făcând referire la masacrul de la Bucea

Papa Francisc denunţă miercuri o „cruzime tot mai oribilă” în Ucraina, inclusiv asupra civililor, referindu-se la „masacrul de la Bucea”. Papa a desfăşurat un steag ucrainean în faţa a mii de credincioşi adunaţi în sala Paul al VI-lea. (Citește mai multe aici…)

CCR: Legea care permitea accesul pe terenurile de sport din curțile școlilor în afara programului e neconstituțională

Curtea Constituțională (CCR) a admis miercuri sesizarea Guvernului referitoare la proiectul de lege care permite folosirea gratuită a terenurilor de sport din curțile unităților de învățământ în afara orelor de program, declarând propunerea neconstituțională. (Citește mai multe aici…)

VIDEO Kelemen Hunor vorbește deschis despre relația cu Viktor Orban: „Știe să facă politică, este un luptător! Poți să fii sau nu de acord cu el, dar…”

Kelemen Hunor, președinte UDMR și vicepremier în Guvernul Ciucă, a fost invitatul lui Marius Tucă la ediția specială ”Războiul din Ucraina” transmisă live de Gândul. Acesta a spus ce crede despre Viktor Orban, premierul Ungariei și politicianul care a câștigat în alegerile de zilele trecute cel de-al cincilea mandat de premier. (Citește mai multe aici…)

Un băiat de 14 ani și tatăl său, împușcați de un soldat rus pe o stradă din Bucea. Bărbatul nu a supraviețuit, iar copilul a povestit clipele de groază prin care a trecut

Cel puțin 1.563 de civili au fost uciși de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, potrivit ONU

Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri