13.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022

A 13-a zi de război în Ucraina. Instalație nucleară lovită la Harkov / Teroare la periferia Kievului / Cel puțin 10 morți în Sumy

Publicat peMarti, 08 Martie 2022, ora 07:10

4081 citiri

Cel puţin zece persoane, inclusiv copii, au murit într-un atac al ruşilor la Sumy, a anunţat şeful administraţiei regionale din Sumy, Dmitri Jiviţki, potrivit The Kyiv Independent. Jiviţki a făcut anunţul printr-un mesaj video pe Facebook. Atacul aerian al ruşilor a vizat clădiri rezidenţiale.

UPDATE 7.51 Potrivit primarului localității Bucha situată lângă Kiev, Anatolii Fedoruk, soldații ruși trag din arme în tot ce mișcă, transmite Unian.net.

UPDATE 7.25 Obuze ale artileriei ruse au avariat o instalaţie de cercetare nucleară din Harkov, fără a se înregistra radiații, informează Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat ţările occidentale că războiul declanşat de ruşi nu se va limita la Ucraina şi că atacarea libertăţilor va afecta restul lumii, relatează cnn.com.

Într-un interviu la postul ABC, Zelenski a subliniat necesitatea asigurării spaţiului aerian al Ucrainei.

“Nu îi putem permite Rusiei să fie activă acolo, pentru că ne bombardează, trimite rachete, elicoptere, avioane de război… Noi nu ne controlăm spaţiul aerian”, a afirmat preşedintele ucrainean.

El a precizat că este de părere că preşedintele american Joe Biden “poate face mai multe” pentru a opri războiul. “Sunt sigur că poate şi mi-ar plăcea să cred asta. Este capabil”.

Zelenski a declarat că rachetele ruşilor lovesc structuri civile, inclusiv universităţi şi spitale de copii.

El a avertizat că războiul va afecta şi restul lumii. “Toată lumea se gândeşte că suntem departe de America sau Canada. Nu, suntem în această zonă a libertăţii. Şi când limitele drepturilor şi libertăţilor sunt încălcate, atunci trebuie să ne protejaţi. Pentru că noi vom fi primii. Apoi va veni rândul vostru. Pentru că, cu cât această fiară va mânca mai mult, vrea cu atât mai mult”.

Sursa: ziare.com

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri