27.7 C
București
luni, 25 septembrie 2023

A apărut o nouă monedă în România. Ce valoare are, anunțul făcut de Banca Națională a României

Publicat peVin vești bune pentru românii pasionați de numismatică! Banca Națională a României lansează pe 4 septembrie o nouă monedă de colecție, cu ocazia a „150 de ani de la nașterea lui Petre Antonescu”.

A apărut o nouă monedă în România

Așadar, Banca Națională a României marchează 150 de ani de la nașterea lui Petre Antonescu printr-o monedă de colecție, care va fi lansată pe data de 4 septembrie. Această lansare constă într-o monedă de argint cu o valoare nominală de 10 lei, care se anunță a fi un obiect de colecție foarte dorit de pasionații de numismatică și de toți cei care apreciază contribuția semnificativă a lui Petre Antonescu la patrimoniul arhitectural al României.

Moneda de argint are un diametru de 37 mm și o greutate de 31,103 g, reprezentând o prezență distinctă în colecțiile numismatice. Aversul monedei este frumos detaliat și prezintă o imagine a Arcului de Triumf din București, una dintre cele mai faimoase creații ale arhitectului Petre Antonescu. Deasupra arcului, se află inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, subliniind astfel mândria națională. Anul de emisiune, „2023”, și stema României sunt de asemenea gravate pe avers, alături de valoarea nominală „10 LEI”. Citește și Care este pluralul cuvântului monedă. Mulți îl folosesc greșit

Ce regăsim pe moneda aniversară

Reversul monedei este dedicat în întregime lui Petre Antonescu, prezentând un portret expresiv al arhitectului și numele său, precum și anii între care a trăit acesta, „1873” și „1965”. Este o modalitate subtilă de a onora viața și moștenirea acestui mare arhitect român.

Fiecare monedă va fi ambalată într-o capsulă de metacrilat transparent, pentru a proteja integritatea și frumusețea acesteia de-a lungul timpului. De asemenea, moneda va fi însoțită de broșuri de prezentare detaliate și certificate de autenticitate redactate în limbile română, engleză și franceză. Aceste certificate vor conține semnăturile guvernatorului BNR și casierului central, confirmând autenticitatea și calitatea excepțională a monedei. Citește și Ce monedă să ai neapărat în buzunar în noaptea de Revelion. Așa vei atrage bogăția în noul an

BNR a anunțat că tirajul maxim pentru această monedă de argint de colecție va fi limitat la 5.000 de piese, ceea ce o face cu atât mai dorită de colecționarii de monede. Prețul de vânzare pentru această operă de artă numismatică este stabilit la 490 de lei, excluzând TVA. Cu toate acestea, acest preț cuprinde nu doar moneda în sine, ci și broșura de prezentare și certificatul de autenticitate, oferind un pachet complet pentru colecționarii și iubitorii de istorie și arhitectură. Așadar, doar 5.000 de norocoși pot avea moneda de argint dedicată arhitectului Petre Antonescu.

Sursa: www.ego.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri