16.5 C
București
marți, 30 mai 2023

A fost lansată aplicația de mobil ghiseul.ro. Când vom putea descărca și cazierul judiciar de pe această platformă

Publicat peVineri, 27 Ianuarie 2023, ora 10:30

322 citiri

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și Autoritatea pentru Digitalizarea României au lansat aplicația pentru mobil Ghiseul.ro. Acest eveniment are loc la mai bine de un an jumătate de la anunțarea inițiativei.

Autoritățile transmit că se pot plăti peste 4.000 de tipuri de servicii publice, taxe si impozite. Mai mult, în câteva zile platforma ar putea elibera chiar și cazierul judiciar al utilizatorului.

Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a precizat că sunt 1,5 milioane de utilizatori pe ghiseul.ro şi că este remarcabilă rata de creștere, scrie Observator PH.

Ministrul susține că, în câteva zile, platforma va putea elibera chiar și cazierul judiciar al utilizatorilor.

Acest lucru va fi posibil, mai întâi, pe platforma web şi, după o perioadă, şi pe aplicația de mobil.

“Subiectul principal al acestei conferinţe este lansarea aplicaţiei pentru mobil Ghişeul.ro. Suntem mândri că am ajuns în punctul în care să putem prezenta românilor o aplicaţie simplă, uşor de folosit, o aplicaţie care este menită să le uşureze pur şi simplu viaţa.

Mi-amintesc de ceea ce spunea cândva Octavian Paler şi anume că în orice paradis lucrurile se rezolvă cu o simplitate de care sunt capabili copiii sau zeii.

Nu ştiu dacă suntem încă într-un paradis Ghişeul.ro, mai avem de lucru, dar cred că orice român care va descărca aplicaţia Ghişeul.ro o va folosi, va descoperi că e mult mai uşor să plăteşti din câteva clickuri taxe şi impozite locale”, a declarat Sebastian Burduja, joi, într-o conferinţă de presă.

Încă din iulie 2021, Mastercard şi Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) au demarat iniţiativa de a dezvolta aplicaţia mobilă Ghişeul.ro. Nici autoritatea, nici compania nu au dat atunci un termen pentru lansarea aplicației, scrie economedia.ro.

Aplicaţia mobilă, finanţată de Mastercard şi dezvoltată alături Tremend Software Consulting, urma să integreze toate standardele şi reglementările de conformitate actuale şi va fi pusă gratuit la dispoziţia ADR, pentru a fi utilizată ulterior la scară largă pe teritoriul ţării.

Sursa: ziare.com

Mai multe stiri

Ultimele Stiri