20.5 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

A început evacuarea civililor din Mariupol / Autobuzele au început să ajungă la Zaporoje

Publicat pe


După ce autoritățile au întâmpinat mai multe probleme în evacuarea civililor din Mariupol, aceștia au fost în cele din urmă urcați în autobuze în orașul Berdiansk și s-au îndreptat vineri către orașul Zaporojie, controlat de guvernul ucrainean, potrivit consiliului orașului Mariupol, citat de CNN.

Mariupol, oraș intens bombardat de rușiFoto: Mikhail Tereshchenko / TASS / Profimedia

Mai multe autobuze au ajuns deja în Zaporojie.

Oficialii verifică oamenii și documentele înainte de coborârea din autobuze.

„Apoi există un întreg sistem de voluntari și oficiali ai guvernului orașului. Aproape toți refugiații cu care am vorbit spun că locuința lor a fost distrusă în Mariupol”, a declarat reporterul CNN de la fața locului.

Unii bărbați au spus că au fost puși să-și scoată cămășile la punctele de control ale armatei ruse și au fost verificați de tatuaje despre care forțele ruse cred că ar ajuta să-i identifice dacă fac parte din armata ucraineană.

Un pasager din autobuz a spus că „un băiat de 18 ani a fost văzut cu tatuaje și a fost imediat îmbrăcat, i s-a pus o glugă pe cap și aruncat într-un transportor blindat de soldații ruși și dus”, potrivit reporterului CNN.

Comitetul Internațional al Crucii Roșii hotărâse vineri seară să amâne încercarea de evacuare a civililor din orașul asediat Mariupol, potrivit BBC.

„Echipa CICR care se îndreptase vineri spre Mariupol pentru a facilita trecerea în siguranță a civililor a trebuit să se întoarcă la Zaporojie după ce aranjamentele și condițiile au făcut imposibilă continuarea”, a spus CICR.

Urmărește ultimele evoluții din a 37-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.Sursa: www.hotnews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri