13 C
București
luni, 3 octombrie 2022

A început războiul: Rusia atacă Ucraina pe trei fronturi

Publicat pe


Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat joi, 24 februarie, că Rusia a efectuat lovituri cu rachete asupra infrastructurii ucrainene şi poliţiei de frontieră a ţării şi că explozii au fost auzite în multe oraşe, informează Reuters.

El a anunţat că legea marţială a fost declarată peste tot în ţară şi că a vorbit prin telefon cu preşedintele american Joe Biden. Într-o declaraţie separată, Ministerul de Externe ucrainean a spus că scopul operaţiunii militare a Rusiei este distrugerea statului ucrainean.

De cealaltă parte, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat joi o operaţiune militară în Ucraina pentru a apăra separatiştii din regiunea Donbas, situată în estul ţării. Liderul de la Kremlin a cerut armatei ucrainene „să depună armele” şi a promis să contracareze orice interferenţă străină în operaţiunea rusă în Ucraina. Din punctul său de vedere, acţiunile Rusiei reprezintă auto-apărare în faţa ameninţărilor şi a unor probleme mai mari decât cele actuale.

SUA, de partea Ucrainei

Liderul de la Casa Alba, Joe Biden, a discutat telefonic cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, miercuri, 23 februarie, promiţându-i sprijinul Statelor Unite în faţa atacului Rusiei. „Condamn acest atac neprovocat şi nejustificat al forţelor militare ruse”, a spus liderul SUA după anunţul făcut de preşedintele rus Vladimir Putin despre o „operaţiune militară” a Rusiei în Ucraina.

Joe Biden subliniază de asemenea că Volodimir Zelenski i-a cerut „să îndemne liderii lumii să denunţe clar agresiunea flagrantă a preşedintelui Putin şi să fie alături de poporul Ucrainei”.

Sursa: debanat.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri