16.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022

A murit legendarul jucător de handbal Petre Ivănescu

Publicat peLegendarul jucător de handbal Petre Ivănescu a murit. Anunțul morții sale a fost făcut de către CS Dinamo, vineri, pe pagina de Facebook.

„Veste grea primită în această seară: legendarul jucător şi antrenor PETRE IVĂNESCU s-a stins din viaţă la Essen (Germania), cu două săptămâni înainte de a împlini 86 de ani. Handbalul românesc mai pierde astfel unul dintre campionii mondiali!”, a anunța CS Dinamo.

Născut pe 15 aprilie 1936 la Bucureşti, Petre Ivănescu a fost unul dintre liderii primei mari generaţii de handbal în 7. Dublu campion mondial cu naţionala României (1961 şi 1964), Petre Ivănescu a câştigat cu Dinamo Cupa Campionilor Europeni în 1965, precum şi 13 titluri naţionale. S-a consacrat pe postul de inter dreapta, deşi era jucător de mâna dreaptă.

De mai bine de 40 de ani era stabilit în Germania, unde a făcut carieră ca antrenor. A antrenat la nivelul Bundesligii peste 30 de ani, timp în care a câştigat, printre altele, titlul cu Gummersbach în 1982 şi 1983 şi cu Tusem Essen (1986), potrivit CS Dinamo.

În 2020, înainte de Anul Nou şi-a lansat autobiografia, Am vrut să ating Stele, un volum de 267 de pagini, cu poveşti absolut fascinante, care definesc şi o parte importantă din istoria handbalului românesc, au mai transmis reprezentații CS Dinamo.

Citește și Medicii legiști au aflat de ce a murit în bazin Andrei Drăghici, jucătorul de polo de la Dinamo. Poliția continuă ancheta

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri