14.3 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023

A murit un fost președinte! S-a decretat doliu național

Publicat pe


Zi de doliu național în Republica Moldova

Zi de doliu național! Președintele Republicii Moldova a semnat decretul pentru ca ziua de azi, 16 septembrie, să fie zi de doliu național. Decretul a fost semnat vineri seara.

Decizia vine după decesul fostului președinte moldovean Mircea Snegur, primul președinte al Republicii Moldova. Acesta a fost susţinător activ al mişcării de renaştere naţională.

De altfel, el a avut și un rol important în promovarea independenţei, libertăţii şi suveranităţii Republicii Moldova.

Maia Sandu spune că azi steagul va fi coborât în bernă. Acest lucru se întâmplă în toate localităţile din republică și la misiunile diplomatice şi consulare ale Republicii Moldova.

Memoria fostului președinte se va cinsti la ora 12:00. Atunci se va păstra un moment de reculegere.

Autoritățile publice, corporațiile și organizațiile sunt încurajate să evite organizarea de evenimente de divertisment la scară largă, în timp ce entitățile media sunt îndemnate să ia în considerare natura unică a acestei zile atunci când editează publicații și planifică programe.

Maia Sandu / SURSA FOTO: presedinte.md

Funeraliile vor fi transmise în direct în Republica Moldova

Furnizorul de servicii media de stat al națiunii, „Teleradio-Moldova”, va transmite în direct ceremonia funerară.

Membrilor mass-media li s-a permis intrarea în Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” în seara zilei de 15 septembrie, începând cu ora 19:30.

Corpul neînsuflețit a fost depus la Catedrala Metropolitană Nașterea Domnului vineri seara. Sâmbătă, trupul acestuia va fi depus la Palatul Republicii. Cei care vor să-și ia rămas drum de la primul președinte moldovean vor putea face asta de la ora 10:00.

Mircea Snegur
Mircea Snegur / SURSA FOTO: Antena 3

Vineri seara, o mulțime de persoane s-au adunat la Catedrala Mitropolitană pentru a-i aduce un ultim omagiu președintelui în exercițiu al Republicii Moldova. În semn de omagiu pentru fostul șef de stat, participanții au adus flori și au aprins lumânări, după cum relatează Newsmaker.

Locul de veci al lui Mircea Snegur va fi la Cimitirul Central din Chișinău, mai exact pe strada Armenească.

Mircea Snegur a decedat săptămâna aceasta

Mircea Snegur a încetat din viață la vârsta de 83 de ani. Vestea dispariției sale a fost dezvăluită de fostul ministru al Economiei, Constantin Tampiza.

Într-o postare pe Facebook, fostul oficial moldovean a dezvăluit că primul președinte a cedat în urma unei boli netratabile, menționând că acesta a decedat miercuri seara, pe 13 septembrie.Sursa: www.capital.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri