14.3 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023

A murit unul din cei mai mari actori din istorie! Doliu în televiziune: Fanii l-au adorat

Publicat pe


Doliu în lumea filmului! A murit unul din cei mai prolifici actori din istorie

Este doliu în lumea filmului din India! Un cunoscut actor s-a stins din viață la 85 de ani.

Este vorba despre Birbal, pe numele său real Satinder Kumar Khosla. El a jucat în peste 500 de filme alături de cele mai mari nume din această industrie.

A lucrat în mai multe filme ale lui Manoj Kumar, printre care Upkar, Roti Kapda Aur Makaan și Kranti. A jucat, de asemenea, în filme precum Naseeb, Yaarana, Hum Hain Rahi Pyar Ke și Anjaam, printre altele.

Îndrăgitul actor a decedat în urma unui stop cardiac suferit în cursul serii de marți. El era deja internat la spitalul Kokilaben din Mumbai.

Născut la Gurdaspur, Birbal și-a început cariera de actor în anul 1966. El a devenit cunoscut pentru rolul din filmul Boond Jo Ban Gayi Moti din 1967.

Și-a consolidat numele prin interpretarea unui prizonier pe jumătate mustăcios în filmul de mare succes Sholay din 1975.

Adesea a jucat roluri care au adăugat profunzime și umor povestirii. Pe lângă cinematografia hindi, Birbal s-a aventurat și în televiziune, unde a continuat să-și demonstreze calitățile de actor. A apărut în emisiuni și seriale TV populare, lăsându-și amprenta prin interpretările sale memorabile.

SURSA FOTO: The Sun

Munca grea a actorului a dat roade. Și-a făcut un loc special în industrie cu rolurile sale

Criticul de film Dilip Thakur a reflectat asupra impactului imens al lui Birbal asupra industriei indiene de film și televiziune, spunând pentru ETimes. „Birbal a venit într-un moment în care Mehmood era în formă”, scrie The Sun.

„Dar, în ciuda unor nume mari ca Mehmood, Jagdeep, Amitabh Bachchan, Dharmendra și Rajesh Khanna, Birbal și-a făcut un loc special în industrie cu rolurile sale.

În primele zile, lucra pe un salariu zilnic și trebuia să facă lucrări mici. Dar Birbal a continuat să muncească cu dăruire, iar munca sa grea a dat roade”, spune criticul.

El a mai spus că deși a jucat roluri mici, importanța sa pentru industrie a fost una semnificativă.

Nu îl ultimul rând, acesta a mai precizat că „fanii l-au adorat pentru autenticitatea, profunzimea și umorul pe care le aducea personajelor pe care le interpreta”.

Într-o postare pe X (fostul Twitter), Asociația Artiștilor din Cinematografie și Televiziune (CINTAA) a transmis sincere condoleanțe.Sursa: www.capital.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri