0.9 C
București
marți, 31 ianuarie 2023

A treia zi de ieftiniri masive la Petrom, reducere mai consistentă la motorină / Prețurile de la pompă, după aplicarea compensării de 50 de bani, sunt la nivelul din ianuarie în cazul benzinei și la cel din martie, în cazul motorinei

Publicat pe


Seria ieftinirilor fără precedent ale carburanților continuă și joi la Petrom, pentru a treia zi consecutiv. Marți și miercuri, benzina și motorina au scăzut cu câte 15 bani pe litru, după o reducere similară de preț și miercurea trecută, 30 noiembrie 2022.

Joi, benzina standard s-a ieftinit cu încă 15 bani, iar motorina standard cu 20 de bani.

Un litru de benzină standard costă la stațiile din București între 6,26 și 6,32 lei, conform Monitorul Prețurilor și peco-online.

Litrul de motorină standard costă între 7,41 și 7,44 lei. Este vorba de prețurile de la pompă, valabile după aplicarea compensării de 50 de bani. 

Prețurile din imagine sunt cele de la stația Petrom din Calea Vitan nr. 49-55.

Prețurile de la pompă, adică cele cu compensarea de 50 de bani, sunt acum la nivelul de la începutul lui ianuarie 2022, în cazul benzinei, și la nivelul de începutul lui martie 2022, în cazul motorinei standard.

Aceste scăderi de prețuri au loc pe fondul reducerii cotațiilor internaționale până la nivelurile minime ale acestui an.

Comparativ cu luna trecută, notează peco-online, prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 6,3 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costa astăzi cu 22,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu 7,4 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costa astăzi cu 31,5 lei mai puțin decat în urmă cu 30 de zileSursa: economedia.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri