16.1 C
București
luni, 20 mai 2024

Accident în zona primului limitator inteligent de viteză / Șoferul spune că s-a SPERIAT de dispozitiv / Reacția Primăriei Snagov

Publicat pe


Un grav accident de circulație a avut loc în localitate Ghermănești, din județul Iflov, în zona în care este instalat, recent,  primul limitator de viteză inteligent.

Comuna Ghermănești din județul Ilfov a „spart gheața” în România prin montarea primului limitator inteligent de viteză, un dispozitiv inovator ce scanează viteza mașinilor și permite trecerea doar celor care respectă limita impusă.

Acest limitator de viteză, un prototip aflat încă în fază de testare, este dotat cu senzori specializați pentru a monitoriza viteza vehiculelor care circulă pe strada respectivă. Funcționând ca un filtru inteligent, dispozitivul permite accesul doar șoferilor care respectă limita de viteză impusă, în acest caz, sub 30 de km/h.

Dacă un șofer depășește limita de viteză stabilită, limitatorul se ridică pentru a bloca trecerea. În caz contrar, pentru cei care respectă viteza, acesta rămâne integrat în asfalt, permitând o trecere…



Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri