21.3 C
București
vineri, 1 iulie 2022

Acţiune de suflet şi dor: flashmob pentru cei care au rămas în Ucraina


Vineri seara, în 27 mai, inima Timișoarei (Piața Libertății) va găzdui o acțiune pașnică dedicată dorului, inițiată de un grup de ucraineni în memoria celor lăsați în urmă.

Ucrainenii care au fost nevoiți să-și părăsească țara din cauza războiului, precum și localnicii care au prieteni sau rude în Ucraina vor exprima fără cuvinte, prin dans, dorul de rudele și prietenii rămași în țară sau pentru cei care au murit în timpul războiului.

„They dance alone” va fi expresia dorului printr-un dans cu un partener imaginar, pe întinderea pieței. În loc de o mie de cuvinte, participanții își vor imagina că se îmbrățișează și dansează împreună cu cei dragi pentru câteva minute.

„Tuturor ne e dor de cineva” este îndemnul inițiatorilor către timișoreni, care sunt invitați să se alăture în piață de la ora 20:00, arătând unitate și empatie.

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul Fundației Județene pentru Tineret Timiș (FITT), în cadrul târgului de carte GAUDEAMUS Radio România.

Totodată, acțiunea este implementată în cadrul proiectului „Safe spaces for young people fleeing war”, coordonat de Fundația Națională pentru Tineret (FNT), implementat de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT), cu sprijinul ACTIONAID și finanțat de Danish Emergency Relief Fund (DERF).

Sursa: debanat.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri