28.8 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023

​Actorii de la Hollywood se alătură grevei scenariștilor în cea mai mare grevă din ultimii 60 de ani de la Hollywood / Sindicatul vrea o garanție că sistemele IA nu vor înlocui actorii

Publicat pe


Actorii de la Hollywood au anunțat că se vor alătura unei greve în desfășurare a scenariștilor în cea mai mare oprire din industrie din ultimii 60 de ani, notează BBC

Hollywood Walk of FameFoto: Peter Shickert / Avalon / Profimedia Images

Screen Actors Guild (SAG) dorește ca giganții streamingului să fie de acord cu o împărțire mai echitabilă a profiturilor și condiții de muncă mai bune.

Aproximativ 160.000 de actori se vor opri din muncă, ceea ce face ca marea majoritate a producțiilor de film și TV din SUA se vor opri.

Starurile Cillian Murphy, Matt Damon și Emily Blunt au părăsit joi seară premiera filmului lui Christopher Nolan, Oppenheimer, la Londra, în momentul în care greva a fost declanșată.

Pichetarea va începe vineri dimineață în fața sediului Netflix din California, înainte de a trece apoi pe la Paramount, Warner Bros și Disney.

Sindicatul solicită o garanție că inteligența artificială și vocile generate de computer nu vor înlocui actorii.

Greva îi include, pe lângă actori, pe dansatori, cascadori sau lucrătorii din teatrele de păpuși.

Miercuri, sindicatul – cunoscut oficial sub numele de Screen Actors Guild-Federația Americană a Artiștilor de Televiziune și Radio, sau SAG-AFTRA – a anunțat că nu poate ajunge la un acord cu studiourile importante.

Comitetulde negociere a votat în unanimitate pentru grevă.

Grupul care reprezintă studiourile, Alianța Producătorilor de Film și Televiziune, sau AMPTP, a criticat decizia, spunând că „o grevă nu este cu siguranță rezultatul pe care l-am sperat, deoarece studiourile nu pot funcționa fără artiștii care dau viață emisiunilor TV și filmelor”.

„Sindicatul a ales, din păcate, o cale care va duce la dificultăți financiare pentru mii de oameni care depind de industrie”, a adăugat comunicatul său.

Pentru a răspunde preocupărilor legate de utilizarea inteligenței artificiale, AMPTP a declarat că a fost de acord cu o „propunere inovatoare” care ar proteja „reproducerea” digitală a actorilor și ar cere acordul acestora atunci când replicile digitale sunt utilizate în spectacole.

Directorul executiv național și negociatorul șef al SAG, Duncan Crabtree-Ireland, a declarat că oferta este inacceptabilă.

„Ei propun ca interpreții noștri să poată fi „scanați”, să fie plătiți pentru o zi de plată, iar compania lor ar trebui să dețină acea scanare a imaginii lor, a asemănării lor și ar trebui să o poată folosi pentru eternitate”, a spus el.

Fran Drescher, președintele SAG, a declarat că greva vine într-un „moment foarte important” pentru actorii din industrie.

„Ceea ce ni se întâmplă se întâmplă în toată piața muncii”, a spus ea, „Angajatorii fac din Wall Street și din lăcomia lor o prioritate și uită de contributorii esențiali care fac mașina să funcționeze”.

O grevă separată a celor 11.500 de membri ai Writers Guild of…Sursa: www.hotnews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri