5.5 C
București
vineri, 9 decembrie 2022

Actorul canadian Ryan Grantham, condamnat la închisoare pe viață pentru că și-a ucis mama

Publicat pe


Actorul canadian Ryan Grantham a fost condamnat la închisoare pe viață după ce a pledat vinovat pentru uciderea mamei sale, Barbara Waite, în 2020, potrivit BBC.

Tânărul în vârstă de 24 de ani, care l-a interpretat pe Jeffery Augustine în serialul pentru adolescenți Riverdale, a fost condamnat miercuri la Curtea Supremă din Columbia Britanică din Vancouver.

Procurorii au declarat că acesta a complotat, de asemenea, pentru a-l ucide pe premierul canadian Justin Trudeau.

Grantham a recunoscut că și-a împușcat mama în ceafă în timp ce aceasta cânta la pian în casa lor, la nord de Vancouver, a precizat instanța.

Într-o înregistrare video făcută cu camera sa Go-Pro după crimă, actorul a filmat corpul mamei sale în timp ce spunea: „Am împușcat-o în ceafă”.

După ce a băut bere și a fumat marijuana timp de câteva ore după crimă, a urcat în mașina sa cu trei pistoale, muniție și 12 cocktailuri Molotov pe care le făcuse, precum și provizii de camping și indicații pentru a ajunge la reședința Rideau Cottage a premierului Trudeau.

A condus aproximativ 200 de kilometri spre est, până în orașul Hope, înainte de a se întoarce și de a conduce până la o secție de poliție din Vancouver, unde i-a spus unui ofițer: „Mi-am ucis mama”.

De asemenea, Grantham a luat în calcul posibilitatea de a comite un act de violență în masă la podul Lions Gate din Vancouver sau la Universitatea Simon Fraser, unde a fost student, înainte de a întoarce mașina și de a se preda.

Fostul copil-actor Grantham a apărut într-un episod din serialul Riverdale în 2019 și a jucat, de asemenea, în drama fantastică Supernatural, precum și în filmul Diary of a Wimpy Kid din 2010.

Grantham a fost în arest preventiv în ultimii doi ani și jumătate.

În timpul procesului, avocații săi au susținut că acesta s-a luptat cu anxietatea și depresia clinică și că și-a exprimat dorința de a se sinucide și de a face rău altora în lunile care au precedat uciderea mamei sale.

El nu va fi eligibil pentru eliberare condiționată pentru primii 14 ani din pedeapsa pe viață.Sursa: www.g4media.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri