31.1 C
București
miercuri, 24 iulie 2024

Cum poți corecta greșelile din trecut la poker

Publicat pe

Atunci când joci poker sau chiar orice alt joc, inevitabil vor apărea greșeli. Dar pokerul este un joc mai mult de abilități, astfel că deciziile tale vor deveni esențiale pentru succesul tău. Nu e o catastrofă dacă mai și greșești, chiar și cei mai buni jucători de poker din lume mai clachează. Dar este important să corectezi aceste greșeli foarte rapid, fără să le lași timp să-și arate efectele.

Cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla este să continui cu aceste greșeli, chiar și atunci când îți dai seama că îți afectează rezultatele.

Dacă ești într-o perioadă mai rea la poker, este indicat să iei și o pauză. Noi îți recomandăm să te deconectezi pentru o perioadă ca să te reîncarci și să revii în forță. Între timp, te poți relaxa cu jocuri mult mai ușoare ca ruleta, joc sloturi gratissau alte aparate clasice cu șeptari și fructe.

După ce ai revenit, încearcă pe cât posibil să corectezi greșelile pe care le-ai făcut în trecut. Hai mai departe să-ți arătăm care sunt cele mai frecvente.

Nu trebuie să joci prea multe mâini

Una dintre cele mai dese greșeli ale jucătorilor este să joace mult prea multe mâinii. Unii cred că trebuie să joace fiecare mână la victorie, ceea ce nu este adevărat. O strategie mai pragmatică este să joci doar acele mâini cu care te simți confortabil și la care ai șanse bune de câștig.

Dacă pariezi prea mult pe o mână pierzătoare, atunci ai șanse mari să-ți irosești jetoanele pe mâini cu probabilități reduse de câștig. Dar dacă joci mai puține mâini, dar cu cele mai bune șanse de câștig, atunci succesul tău va fi sigur mai mare.

Nu trebuie să acoperi pierderile

O greșeală des întâlnită la poker este încercarea de acoperire a pierderilor. Un asemenea demers duce inevitabil la un comportament agresiv și haotic. Unii jucători cred că dacă vor continua să joace, vor câștiga banii pe care i-au pierdut. Dar din cauza unui mod de joc dezordonat, riscă să piardă și mai mult și să intre într-un cerc vicios.

Această greșeală este probabil cea mai periculoasă din lista noastră, pentru că te poate aduce la pierderi mari dacă nu ai control. Dacă te afli într-o asemenea situație, cel mai bine este să iei o pauză de la poker.

Nu trebuie să joci obosit

La poker, ai nevoie de mai multe abilități, precum matematică, strategii și cunoașterea adversarilor. Acestea necesită un efort din partea ta. Dacă nu ești odihnit, atunci oboseala îți poate afecta deciziile.

Pauzele sunt bune și nu trebuie să te forțezi, mai ales când în joc sunt banii tăi. Ca să iei cele mai bune decizii la joc, trebuie să ai mintea limpede.

Nu trebuie să consumi alcool

Alcoolul și concentrarea nu fac casă bună, lucru pe care sperăm că-l știi deja. La poker, ai mare nevoie de concentrare pentru citirea adversarilor și luarea deciziilor. Deja știm că vezi legătura pe care o facem. Alcoolul îți afectează judecata, deci îți va afecta capacitatea de a juca poker într-un mod inteligent.

La fel ca în cazul oboselii, ai nevoie de mintea limpede. Altfel, sigur nu vei lua cele mai avantajoase decizii și vei ajunge să pierzi.

Nu trebuie să abuzezi de bluffing

Cacealmaua este de bază la poker. Aceasta te ajută să-i convingi pe ceilalți jucători că ai o mână foarte bună, pe când tu probabil ai trei de-un fel sau o pereche. Presupune stăpânirea artei decepției, dar este o sabie cu două tăișuri. Dacă joci prea des la cacealma, devii foarte ușor de citit. Vei paria foarte mult pe aproape orice mână și inevitabil le vei pierde pe majoritatea.

Bluffingul se folosește rar și doar atunci când simți că va funcționa. De asemenea, adaptează jocul și în funcție de adversarii pe care îi ai.

Alte greșeli frecvente

În afară de cele 5 greșeli pe care le vedem cel mai des la poker, noi îți mai arătăm și altele pe care le fac jucătorii. Iată ce trebuie să eviți:

  • Nu-ți subestima adversarii.
  • Nu-ți fie teamă să dai fold, chiar dacă ți se pare un semn de slăbiciune.
  • Nu te atașa de mâinile tale.
  • Nu-ți supraevalua mâna.
  • Nu te atașa prea mult de un joc.
  • Nu juca atunci când ești nervos sau frustrat după o rundă nereușită.
  • Nu deveni prea încrezător.
  • Nu forța să joci mâini „în afara poziției” (”out of position), adică atunci când pariezi primul în rundă.
  • Distrează-te! Pokerul este un joc unde trebuie să te simți bine.

Concluzii

Jocu lde poker implică multă strategie, abilități și luarea celor mai bune decizii. Trebuie să conștientizezi că aici, cel mai important rol îl au deciziile pe care le iei și nu cărțile pe care le primești. Pokerul este în primul rând un joc de abilități, iar abia apoi, în plan secundar, este și un joc de noroc.

Mai multe stiri

Ultimele Stiri