15.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Transporturi maritime: caracteristici și beneficii

Publicat pe

În cazurile în care este necesar să se livreze încărcături grele pe distanțe lungi (de exemplu, către un alt continent), se utilizează transportul maritim. În timpul utilizării acestui tip de transport mărfurile sunt plasate în containere. Containerele sunt echipate cu dispozitive pentru fixarea încărcăturii în siguranță, precum și sunt dotate cu mijloace de reîncărcare în alte moduri de transport (de exemplu, o macara ridică containerul prin fitting-urile de colț). Containerele sunt apoi încărcate pe o navă maritimă. Despre astfel mod de transport puteți afla mai multe pe site-ul asstra.ro.

Livrare în alte țări și alte continente

Unul dintre avantajele transportului maritim este geografia sa largă. Navele maritime pot circula între țări portuare, insule, continente. Așadar, din porturile mari ale României se trimit nave în țările CSI și UE, în Turcia, China, etc. Unele livrări se fac prin porturile baltice (Klaipeda, Riga, Tallinn etc.).

Minimizarea costurilor

În ceea ce privește distanța, transportul maritim poate concura cu aviația, dar câștigă în ceea ce privește costul livrării. În plus, transportul maritim este cea mai bună soluție pentru expeditorii care doresc să livreze loturi mici (loturile se completează într-o marfă unică de grupaj).

Atenționăm că transportul pe mare este o legătură importantă în transportul multimodal atunci când sunt utilizate mai multe moduri de transport.

Capacitate mare de încărcare

De obicei, navele sunt încărcate cu containere de 20 de picioare și 40 de picioare. Capacitatea lor de transport este de 22 de tone și 27 de tone respectiv. Pe o navă se poate depozita până la 20.000 de astfel de containere.

Transportul maritim este potrivit pentru livrarea diverselor mărfuri, inclusiv a celor agabaritice. Vă rugăm să rețineți că fiecare tip de marfă necesită tipul său de transport. Deci, navele frigorifice transportă produse care necesită respectarea unui anumit regim de temperatură. Navele roll on-roll of sunt folosite pentru livrarea echipamentelor speciale sau pentru transportul vehiculelor rutiere. Navele vrachiere transportă mărfuri în vrac, iar navele port-barje sunt concepute pentru a transporta mărfuri lichide.

Garanție de siguranță

Transportul pe mare se caracterizează prin performanțe ridicate de siguranță. În primul rând, navele nu ies în mare în timpul furtunii. În al doilea rând, containerele sunt echipate cu pereți groși, ceea ce elimină deteriorarea mărfurilor în timpul încărcării și descărcării. În al treilea rând, toate containerele sunt sigilate: doar destinatarul poate rupe sigiliul.

În plus, companiile de transport și logistică care sunt angajate în transportul de mărfuri pe mare asigură marfa.

Mai multe stiri

Ultimele Stiri